AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 03 Ocak 2015 16:31

Eğlenceye ırkçı baskını

Eğlenceye ırkçı baskını
PEGIDA hareketi, medyanın yorumları, Almanya'da aşırı sağcı hareketi cesaretlendirdi. Yeni yıla eğlenerek girmek isteyen Kural Ailesi, Pforzheim'da üç ırkçının saldırısına maruz kaldı.

SABAH

PEGIDA hareketi, medyanın yorumları, Almanya'da aşırı sağcı hareketi cesaretlendirdi. Yeni yıla eğlenerek girmek isteyen Kural Ailesi, Pforzheim'da üç ırkçının saldırısına maruz kaldı. Saldırı sırasında restoran sahibi İbrahim Kural (31) kolundan bıçaklandı. Üç saldırgandan ikisi yakalanırken, biri kaçmayı başardı. Polis, saldırganların ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktı.

KAPI CAMINI KIRDILAR

HASTANEDE tedavi gören Kural, "Yeni yıla ailece girmek istedik. Yeni açtığımız döner restoranında 7 kişi toplandık. Yeni yılın ilk saatlerinde aynı tip kıyafet giymiş üç kişi kapıyı çaldı. Kardeşim kapıyı açtı ve kapalı olduğumuzu, döner de bulunmadığını söyledi. Kapıyı zorlayıp içeri girmek istediler. Bu sırada küfre başladılar ve 'sahibi dışarıya gelsin' diye bağırarak camı kırdılar" diye olayı anlattı.

SALDIRGANLARI YAKALATTILAR

DIŞARIYA çıktığında saldırganlardan birinin silah çektiğini ifade eden Kural, "Ben silaha tekme attım. Bu sırada birisi bıçak çekti. Eşim beni içeriye çekti. Onu korumak isterken bıçak koluma saplandı. 'Polis' diye bağırınca saldırganlar kaçtı. Kardeşim peşlerinden koştu. Polisleri durdurup iki saldırganın yakalanmasını sağladı" dedi.

SERBESTLER

KARLSRUHE Polisi, saldırganların iki kardeş olduklarını ve üzerlerinde bıçak ile gaz tabancası bulunduğunu bildirdi. Polis, iki kardeşin serbest bırakıldığını ve haklarında adam yaralama suçlamasından soruşturma açıldığını belirtti. Olayla ilgisi olan üçüncü kişinin ise izini kaybettirdiği belirtildi.

'OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ'

KARLSRUHE Başkonsolosu Serhat Aksen ve Pforzheim Belediye Başkanı Gert Hager, olayda yaralanan İbrahim Kural'ı hastanede ziyaret etti. Hager, olaydan duyduğu üzüntüyü aktarırken kentte ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına yer olmadığını açıkladı. Başkonsolos Aksen, olayı duyar duymaz harekete geçtiklerini belirtti ve "Son dönemde ırkçı saldırılar arttı. Olayın takipçisiyiz" dedi. Başkonsolos, Hager ile birlikte Kural'ın taburcu olmasından sonra döner yemeye gideceklerini söyledi. Başkonsolos ve Hager, daha sonra Karlsruhe Emniyet Müdür Yardımcısı'nın da katılımıyla toplantı gerçekleştirdi.

MUSTAFA BORAK / PFORZHEIM 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.