SON DAKİKA BALİKESİR HABERLERİ Haber Girişi : 18 Haziran 2018 20:12

EFSANE MÜDÜR HALK EĞİTİME VEDA ETTİ

 EFSANE MÜDÜR HALK EĞİTİME VEDA ETTİ
Karesi Halk Eğitim Müdürü Mustafa Canseven, Halk Eğitim Kurumu’nda görev süresi dolduğundan dolayı 9 yıldır çalıştığı kurumuna veda etti. Halk Eğitim Müdürlüğü’nün kurumsallaşması ve halkın taleplerine karşılık vermesinde büyük emekleri olan Canseven, ger

 Balıkesir Karesi ilçesi Halk Eğitim Müdürü Mustafa Canseven, görev süresi dolduğundan dolayı 9 yıldır sürdürdüğü kurumuna veda etti. Halk Eğitim Müdürlüğü’nün kurumsallaşması, kurs sayılarının yaygınlaşmasında büyük katkı sağlayan Mustafa Canseven, Halk Eğitim Müdürlüğü’nde başarılı işlerin altına imza attı. 9 yılda 7 bin 477 kurs ve 173 bin 499 kursiyere ulaşan Canseven, “ 5 Şubat 2010 yılında Halk Eğitim İl Müdürü olarak göreve başladık. Göreve başladığımız günden bu yana halkımızla, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla çok güzel işbirliği yaptık.  Önce kurumumuzu tanıttık, sonrasında faaliyetlerimizi tanıttık. Bu sayede 2010 yılından bu yana her sene kurumumuza artan bir ilgi ve kurs talebi ortaya çıktı. Geride kalan 9 yılda 173 bin 499 kursiyer eğitim faaliyetlerimize katıldı. Bu süre zarfında da 7 bin 477 kurs faaliyeti düzenledik” dedi.

CANSEVEN: YAPILMAYANLARI YAPTIK

Görev sürecinde çok başarılı çalışmaların altına imza attıklarını söyleyen Canseven, “  Bu kursların yanı sıra 9 yılda Balıkesir’e, Türkiye’ye hatta dünyaya örnek olacak projeler yaptık. Karesi Halk Eğitim Merkezi olarak Türkiye’de ilk defa Endonezya’nın Jakarta şehrindeki Türk Haftası etkinliğine katılıp, hem Balıkesir hem Türk kültürünü yurtdışında tanıttık.  4 tane AB Projesi kabul edildi ve bu projelerle 11 ülkeye eğitim faaliyetlerine gittik. Öğretmenlerimiz bu 11 ülkede eğitim faaliyetlerine katıldı. Bu ülkelerde işbirliği yaptığımız ortaklarda bize geldiler. Burada eğitimlerimize katıldılar. Toplamda 54 arkadaşımız yurtdışına bu kapsamda çıkma şansı yakaladı. Tüm kurum ve kuruluşlarla kurslar düzenledik. Türkiye’de 3 bin 500 çeşit kurs modülü var. İhtiyaç doğrultusunda açmadığımız kurs çeşidi hemen hemen kalmadı” dedi.

ENGELLİLERE YÖNELİK ÖZEL KURSLAR

23 yaş üstü engelli vatandaşlar için kurslar düzenlediklerini açıklayan Mustafa Canseven, “Türkiye’de ilk defa 23 yaş üstü engelliler kurs merkezi oluşturduk. Burada biz müzik kursları, meslek kursları, aşçılık kurslarımızı yaptık. Yiyecek içecekler sınıfı oluşturduk. El sanatları sınıfı oluşturduk. Burada 23 yaş üstü engellilerle ilgili eğitim faaliyetlerine devam ettik. Özellikle engeliler mehter takımımız cumhurbaşkanımızı üç defa karşılama onuruna erişti. Orada oluşturduğumuz engeliler musiki grubu Türk Sanat Müziği ve Tasavvuf müziğiyle ilgili örnekleri başarıyla icra etmektedirler. Bunun haricinde 705 hastaya kurslar açtık. Bu kursların bir bölümü hemen polikliniklerin yanında bir kısmı Mavi At Kafe’de eğitim faaliyetlerine başladık. Dr. Umut Karasu’nun başında bulunduğu doktorlar bizim kurslarımızı hastalarda bir tedavi olarak kullandılar. Bizim mehter takımımız ve müzik grubumuz Ortadoğu’da değer gören eğitim faaliyeti seçildi ve çeşitli konserlere davet edilmiştir. Dezavantajlı gruplara yönelik kurslarımız oldu.

TÜM KURUM VE KURULUŞLARLA KURSLAR DÜZENLEDİK

Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra yerel yönetimlerle de birlikte kurslar düzenlediklerini vurgulayan Canseven, “  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın destekleriyle huzurevinde yaşlılarımıza ve sevgi evlerindeki çocuklarımıza yönelik kurslar açtık. İlk  defa Balıkesir Ticaret Odası’yla birlikte dış ticaret kursu düzenledik ve buradan mezun olanlar iş imkanı buldu. Kurumlar için iletişim kursları düzenledik. Hemen hemen tüm kurumlarla kurslar düzenledik. Büyük firmalarla çalışmalar yaptık. Belediyelerimizle verimli çalışmalar yaptık. Karesi Belediyesi’yle her sene 250’nin üzerinde kurs açmaktayız. Spor kurslarına destek vermeye başladık.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.