DÜNYA Haber Girişi : 14 Ekim 2014 20:44

Ebola virüsü Obama'yı harekete geçirdi

Ebola virüsü Obama'yı harekete geçirdi
Ebola virüsü Obama'yı harekete geçirdi ABD Başkanı Obama ile Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, IŞİD terör örgütü ve Ebola salgını konularını görüştü.
ABD Başkanı Obama ile Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, IŞİD terör örgütü ve Ebola salgını konularını görüştü.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile ABD Başkanı Barack Obama telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İki lider görüşmede, Ebola'yla mücadelede uluslararası toplum ve Avrupa Birliğinin (AB), NATO ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile daha fazla işbirliği içerisinde harekete geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Hollande görüşmede Fransa'nın Gine'nin yeni Ebola tedavi merkezi talebini karşılayacağını belirtti. Cumhurbaşkanı, virüsten etkilenen bölgelerden gelen uçuşlara yönelik yeni kontrollerin planlandığını aktardı. 

Liderler, terör örgütü IŞİD ile mücadeledeki kararlılıklarını ifade ederek, Suriye'deki ılımlı muhalefete verilen desteğini artırılması konusunda hemfikir olduklarını bildirdi. İki lider ayrıca Irak'taki yeni yönetime ve IŞİD'le mücadele eden güvenlik güçlerine olan desteklerini ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.