TÜRKİYE Haber Girişi : 20 Nisan 2020 22:25

Dışişleri Bakanlığı, Acun Ilıcalı'dan yardım istedi

Dışişleri Bakanlığı, Acun Ilıcalı'dan yardım istedi
Acun Ilıcalı, Dışişleri Bakanlığı'nın Karayipler'de mahsur kalan Türk vatandaşlarının Türkiye'ye dönebilmesi için kendisinden yardım istediğini açıkladı.

Tüm dünyada etkili olan koronavirüs salgını nedeniyle yurt dışında çeşitli sebeplerle bulunan Türk vatandaşları THY’nin düzenlediği özel seferlerle ülkeye getirilirken THY’nin uçmadığı noktalardan birinde kalan Türkler için de Acun Ilıcalı devreye girdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu konuda çok özverili çalıştığını belirten Ilıcalı, “Burada Acun’u kullanmak istemek bile bir zekâ. Teknik bir sorun olmazsa onları kurtarmaya çalışacağız. İnşallah bayrama evlerinde olurlar” diye konuştu.

“DIŞİŞLERİ’NDEN BENİ ARADILAR”

Ilıcalı’nın ifadeleri şöyle:

“Karayipler’de mahsur kalan vatandaşlarımız varmış. Onlara bir şekilde uçak yollamaya çalışacağım. Teknik bir problem olmazsa uçak yollayıp onları Türkiye’ye göndermek istiyorum. Zor durumdalarmış, onu da öğrendim. Bu konuda Dışişleri Bakanlığımız olağanüstü çalışıyor.

Öyle bir Dışişleri Bakanımız var ki, kendisini şahsen tanıyorum ve kefil olabilirim. Sabahtan akşama kadar ülkemiz ve vatandaşlarımız için bir şey yapmaya çalışan biri kendisi. Dışişleri’nden beni aradılar, öyle haberim oldu. Çözüm için beni devreye sokmak istiyorlar.

Burada Acun’u kullanmak istemek bile bir zekâ bana göre. Onları nasıl alırız onun derdindeyiz. Oraya THY gitmiyor. Hat yok, öyle olunca da uçak inemiyor. Çocuklar orada kalmışlar. Dışişleri Bakanlığı’ndan bana ulaştılar. Ben de konuya baktım. Onları kurtarmaya çalışacağız. İnşallah bayrama evlerinde olurlar.”

M.Seren

Avrupa Haber 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.