DÜNYA Haber Girişi : 03 Ekim 2014 08:56

DERİN ABD

DERİN ABD
Amerikan Gizli Servis Direktörü Julia Pierson istifa etti. ABD Başkanı Obama'nın en güvendiği isimlerden 6'sı daha önce istifa ettirilmişti. İddialara göre, Derin Amerika, Obama'yı bu operasyonlarla yalnızlaştırdı
ABD'yi başkanların yönetmediği bir kez daha ortaya çıktı. Obama'nın en güvendiği isimler tek tek görevlerinden el çektirildi. Beyaz Saray Ekonomi Müsteşarları Başkanı Alan Krueger, Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jay Carney, Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Rahm Emanuel, Beyaz Saray Ekonomi Danışmanları Kurulu Başkanı Christina Romer, Amerikan Milli Güvenlik Danışmanı General James Jones ve Ekonomik Toparlanma Danışma Kurulu Başkanı Paul Volcker, daha önce bir dizi operasyonlarla görevlerinden el çektirilmişti, Bunlara son eklenen isim ise, Obama ailesinin belki de ABD'de en güvendiği isim olan Birleşik Devletler Gizli Servis (USSS) Direktörü Julia Pierson oldu. 19 Eylül tarihinde Beyaz Saray'ın parmaklıklarını aşarak, taşıdığı bıçakla tüm güvenlik önlemlerini atlatan 42 yaşındaki Irak Savaşı gazisi Omar Gonzalez'in Doğu Salonu'na kadar sızması, ciddi bir güvenlik skandalı olarak değerlendirilmişti.

BİRİ YARDIM ETTİ

İstifa eden Pierson ifadesinde, Gonzalez'in Beyaz Saray'ı çevreleyen parmaklıkları aşıp 64 metre uzunluğundaki ön bahçeden koşarak içeri girdiğini, sarayın girişinde bir Gizli Servis üyesini geçmeyi başardığını, törenlerin yapıldığı Doğu Salonu'na kadar ulaştığını kabul etmek zorunda kalmıştı. Ancak uzmanlar, o noktaya bir kişinin içerden yardım almadan ulaşma ihtimalinin hiç olmadığını belirtmişti.

POLİTİKALAR TERS DÜŞTÜ

Pierson, 27 Mart 2013'te Obama önünde, yardımcısı Joe Biden'ın şahitliğinde yemin ederek göreve başlamıştı. Obama'nın dış politikada 'Derin ABD'nin isteklerine karşı çıktığı için böyle bir operasyonla karşı karşıya kaldığı belirtildi. ABD'nin büyük şirketlerinin Başkan üzerinde çok etkin oldukları ve aykırı politika izleyenlere de operasyonlar yapıldığı bilinen bir gerçek.
kaynak:A haber
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.