SİYASET Haber Girişi : 20 Haziran 2015 01:22

DEMİREL TOPRAĞA VERİLDİ..!

DEMİREL TOPRAĞA VERİLDİ..!
Isparta Süleyman Demirel Havaalanı'na askeri uçakla getirilen Demirel'in naaşı, Süleyman Demirel Üniversitesi ve şehir merkezinde dolaştırıldıktan sonra doğduğu İslamköy'e getirildi.
Demirel'in naaşı, kılınan cenaze namazının ardından, güvenlik önlemleri eşliğinde Esenboğa Havalimanı'na getirildi.Cenaze aracıyla aprona alınan Demirel'in Türk bayrağına sarılı naaşı, bir süre askeri tören mangasının omuzlarında taşındıktan sonra TSK'ya ait özel Türk yıldızları uçağına konuldu. Demirel'in kardeşi Şevket Demirel ve diğer aile yakınları ise Cumhurbaşkanlığına ait özel "TUR" uçağı ile hareket etti.



NAAŞI İSLAMKÖY'E GETİRİLDİ

Isparta Süleyman Demirel Havaalanı'na askeri uçakla getirilen Demirel'in naaşı, Süleyman Demirel Üniversitesi ve şehir merkezinde dolaştırıldıktan sonra doğduğu İslamköy'e getirildi.

Askeri cenaze aracından Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Mangası tarafından alınan Demirel'in Türk bayrağına sarılı naaşı, bugün cenaze namazının kılınacağı Şehriban Hatun Camisi'nin bahçesindeki morga kaldırıldı. Daha sonra Demirel için dua okundu. Harran Eski Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Süleyman Demirel ile genel müdürlük görevini yürütürken 1963 yılında Harran'a ilk içme suyu verildiği zaman tanıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin, Süleyman Demirel'e borçlu olduğunu ifade eden Özyavuz, cenazeye katılmak için 3 gün önce Harran'dan Isparta'ya geldiğini söyledi. Özyavuz, "Atatürk'ten sonra bir Demirel geldi, ikinci Demirel gelmesi mümkün değil, yapıcı, dindar, fakirin babası, Türkiye'nin babası" dedi. Mahmut Özyavuz, Demirel'in mezarına koymak için Harran'dan toprak getirdiğini de belirtti. 

SOKAKLARDA İNSAN SELİ

Demirel'in naaşı kent merkezindeki Mimar Sinan Caddesi'ne getirildiğinde ise Ispartalılar buraya aktı. Isparta Belediyesi, Isparta Sanayi ve Ticaret Odası binalarından çuvallarla getirdikleri gül yapraklarını döktü. Konvoyun önünde giden belediye araçlarından sokak ve caddelere gülsuyu sıkıldı. Kent merkezinde Süleyman Demirel'in heykelinin de bulunduğu alanda ise her yer insan seline döndü. Binlerce Ispartalı, hemşerileri Demirel'i alkışlar ve gözyaşları içinde uğurladı. Bazı vatandaşlar ise bu sıra ellerindeki fötr şapkaları sallayarak veda etti. Yol kenarındaki vatandaşların çoğu, cep telefonlarıyla Demirel'in cenaze konvoyunu görüntüledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.