KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 29 Kasım 2014 17:18

Deliha filminin Berlin gösterimi başrol oyuncularının katılımı ile gerçekleşti.

Deliha filminin Berlin gösterimi başrol oyuncularının katılımı ile gerçekleşti.
Deliha filminin Berlin gösterimi başrol oyuncularının katılımı ile gerçekleşti. 14 Kasım'da vizyona giren ve 10 günde 700.856 kişi tarafından izlendi.

Deliha filminin Berlin gösterimi başrol oyuncularının katılımı ile gerçekleşti.

14 Kasım'da vizyona giren ve 10 günde 700.856 kişi tarafından izlenen Deliha'nın kahkaha dolu macerası Berlin'e taşındı. Türkiye'de İzmir, Antalya, Adana, Bursa gibi kentlerde gerçekleştirilen, filmin başrol oyuncularının katıldığı filmin turu Berlin'de devam etti. Deliha'nın Berlin gösterimine başrol oyuncuları, Gupse Özay ve Barış Arduç katılırken, Berlinli Türklerin ilgisi büyük oldu. Filmi seyircilerle birlikte izleyen Gupse Özay ve Barış Arduç, gösterimden sonra izleyicilerle bir süre sohbet ederek ve hatıra fotoğrafı çektirdiler. Berlinli Türklerin yoğun olarak yaşadığı Neukölln semtinde bulunan Cineplex Neukölln sinemasında gerçekleştirilen film gösteriminden sonra başrol oyuncularının katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.
Filmin bu kadar beğenilmesinin kendileri için sürpriz olmadığını belirten Gupse Özay: "Çekim yaparken hepimizde soru işaretleri vardı, film sevilecek mi sevilmeyecek mi diye. Fakat montaj aşamasındaki tepkilerden, seyircinin filmi bağrına basacağını düşündüm. Film yaparken tabi ki beğenilsin, çok gişe yapsın istiyorsun ama şu dönem çok sayıda film var; onun çok fazla hesabı, kitabı tutmuyor" dedi.
Filmin yazarı ve başrol oyuncusu Özay, filmde çok fazla küfür olmadığına dikkat çekti: "Dikkat ederseniz çok fazla küfür yok filmde. Bazı argo diyebileceğimiz noktalar var "dağa kaldırmak", "sana sahip olsunlar" gibi ki bunlar Zeliha'nın en ağır sözleri. Ben böyle aslen küfür olmayan ama küfüre benzeyen şeyleri seviyorum" ifadesini kullandı.
Türk sinemasının geleceğinin parlak olduğuna inandığını söyleyen Gupse Özay "Artık çok sayıda film yapılıyor. Eskiden senede iki üç film yapılırken şimdi haftada iki üç film yapılıyor. Hem sektör olarak gelişiyor hem de insanlar kendilerini gösterebiliyor. Bu mesleğin okulunu okumuş olan insanlar daha kolay iş bulabiliyor. Bir sürü farklı hikâyeler izleyebiliyorsunuz. Türk sinemasının iyi yerlere gittiğini düşünüyorum" derken Barış Arduç'da konuyla ilgili olarak bu sene 170 adet film yapıldığını hatırlattı ve Türk sinemasının iyi yolda olduğunu vurguladı. Gelen bir soru üzerine kadınlara uygulanan şiddete de işaret eden Gupse Özay, "Zeliha karakteri de filmde, babaannesini ve annesini korumak için erkek gibi davrandığını söylüyor. Bunun alt metninde şu var: 'Kadınlar bazen erkeklerden kendilerini korumak için erkeksileşmeye başlıyorlar'. Buna ben üzülüyorum ve doğru bulmuyorum. 

Yurt dışında Deliha filmine gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını söyleyen oyuncuların bütün gece boyunca keyifli oldukları gözlemlendi.

Kaynak: DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.