DÜNYA Haber Girişi : 14 Ekim 2014 00:10

Danimarkalı vekil: Türkiye NATO'dan çıkarılsın

Danimarkalı vekil: Türkiye NATO'dan çıkarılsın
Türkiye'nin, İslam karşıtı söylemleri ile bilinen Danimarkalı gazeteci Lars Hedegaard'a (küçük fotoğraf) suikast girişiminde bulunan teröristi IŞİD'e teslim ettiğine dair iddialar Danimarka'yı karıştırdı. Art arda Türkiye'yi kınayan po
uhalefetteki aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi (DF) milletvekili Sören Espersen, "Türkiye'nin Danimarkalı Gazeteci Lars Hedegaard'a suikast girişiminde bulunan teröristi IŞİD'e teslim ettiği ıspatlanırsa Türkiye NATO üyeliğinden çıkarılmalıdır" dedi.

İktidardaki Sosyal Demokrat Parti'nin sözcüsü Trine Bramsen ise söz konusu kişinin IŞİD ile takasda kullanıldığının doğrulanması durumunda bunun sadece Danimarka'nın değil uluslararası toplumun sorunu olacağını söyledi. İktidar ortağı Radikal Parti'nin Dış İşleri Sözcüsü Zenita Stampe ise "Bir açıklama bekliyoruz; ortada ciddi bir suç var" dedi ancak Türkiye'nin NATO'dan çıkarılmasının aşırı bir adım olacağını savundu.

Sosyal Demokrat Parti sözcüsü Trine Bramsen, "Eğer bu doğru ise çok geniş çaplı ve derin bir sorunla karşı karşıyayız demektir. Bu durum bende çok güçlü bir öfkenin oluşmasına neden oluyor. Suikast girişiminde bulunduğu için Danimarka'ya iade edilmesi beklenen bir kişi bu şekilde serbest bırakılmamalı." dedi. Bramsen ayrıca söz konusu kişinin IŞİD ile takasta kullanıldığının ıspat edilmesi halinde bunun sadece Danimarka'nın sorunu değil uluslararası kamuoyunun sorunu haline geleceğini sözlerine ekledi. CİHAN
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.