DANİMARKA HABERLERİ Haber Girişi : 18 Ağustos 2015 12:37

Danimarka'nın yüksek tirajlı Berlingske gazetesi"ERDOĞAN HEM TÜRKİYE'Yİ HEM DE BÖLGEYİ TEHLİKEYE SOKUYOR"

Danimarka'nın yüksek tirajlı Berlingske gazetesi
Danimarka'nın yüksek tirajlı Berlingske gazetesi, "Seçimler Türkiye'yi savaşa soktu'' başlıklı bir haber yayınladı
Gazetenin Kudüs Muhabiri Alan Sörensen'in imzasını taşıyan yazıda, Ertuğrul Kürkçü'nün "Türk hükümetinin PKK operasyonları ve Suriye sınırları içinde güvenli bölge istemesi, AKP'nin 7 Haziran seçimlerinde aldığı yenilginin neticesidir" sözlerine yer veriliyor.

Türk askeri ile PKK arasında çıkan çatışmalar nedeniyle ölen askerlere dikkat çekilen yazıda, Danimarka ve Almanya dahil bazı AB ülkelerinin vatandaşlarını Türkiye'ye gitmemeleri konusunda uyardığı belirtiliyor.

"ERDOĞAN HEM TÜRKİYE'Yİ HEM DE BÖLGEYİ TEHLİKEYE SOKUYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Haziran seçimlerinden sonra aynada gördüğü resimden hoşlanmadığını, çünkü kendisine başkanlık getirecek siyasi çoğunluğu sağlayamadığını anlatan yazıda, "Halk sadece AKP'nin son 4 yıldır sürdürdüğü Suriye politikasını cezalandırdığı için değil, Kürtlerin HDP partisi ülkenin modern tarihinde ilk kez seçim barajını aşarak parlamentoya girdiği için Erdoğan bunu kabullenemiyor" ifadeleri yer alıyor.  Seçimlerin ardından Türkiye'nin Suriye'de güvenli bölge oluşturmanın ilk adımı olarak PKK ile çatışmaya girmesinin, hem Türkiye'yi hem de bölgeyi tehdit ettiği vurgulanıyor.

"ERDOĞAN RÜYALARI BOZULDUĞU İÇİN TEPKİ GÖSTERİYOR"

Ertuğrul Kürkçü ile yapılan telefon röportajının da yer aldığı yazıda Kürkçü'nün, "Erdoğan, seçim neticesi başkan olma rüyaları bozulduğu için tepki gösteriyor. Yeni bir seçimde oylarını artırma uğruna tehlikeli bir oyun oynuyor. Erdoğan ve AKP, HDP'yi tekrar seçim barajının altına çekmek istiyor. Erdoğan Kürtlere karşı, bugüne kadar Türk hükümetlerinin uyguladığı taktiği uyguluyor. Ama taktiği tutmayacak çünkü biz seçildik halk bize inanıyor" sözlerine yer verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.