DÜNYA Haber Girişi : 12 Kasım 2014 20:49

DANİMARKA'DA SATILIK UYGUN FİYATA ADA

DANİMARKA'DA SATILIK UYGUN FİYATA ADA
Üzerinde 30 odalı tarihi binaları da olan 70 bin metrekarelik ada, 16,5 milyon Danimarka Kronu'na satılığa çıkarıldı
Danimarka'nın başkenti Kopenhag yakınlarında mevcut bulunan 70 bin metrekarelik ada alıcısını bekliyor.
Kopenhag Limanı'na 20 dakikalık mesafede mevcut bulunan Middelgrundsfortet Adası, bir emlak firması tarafından satılığa çıkarıldı.
30 odalı ve 17 bin metrekare mahzeni mevcut bulunan tarihi binaları olan adanın satış fiyatı 16,5 milyon Danimarka Kronu ( yaklaşık olarak 6 milyon lira) olarak belirlendi.
1890-94 senelerinde dönemin Danimarka Kralı dokuz 'ncu Cristian'ın bayındırlık ettirdiği ve Kopenhag'ın denizden savunması için kullanılan ada turistlerin de uğrak yerlerinden.
Adayı satışa çıkaran emlak firması, adada elektrik, su ve kanalizasyon sistemi bulunmadığından, alıcıların fiyatın üzerine birkaç milyon kron ek masrafı göze alması gerekmekde olduğunu açıkladı . Ancak emlak firması, ulusal kültür mirası listesinde mevcut bulunan adanın 2010 senesinde 75 milyon kron olarak belirlenmiş fiyatının ne sebepten bu kadar düştüğü konusuna yeni açıklama getirmedi.
Danimarka'da satılık kelepir ada!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.