DANİMARKA HABERLERİ Haber Girişi : 08 Haziran 2016 13:12

Danimarka'da çalışanın cebine daha fazla para giriyor.!

Danimarka'da çalışanın cebine daha fazla para giriyor.!
Danimarka'daki ücret artışları hissedilir duruma geldi. Danimarka İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, çalışanların eline son yıllarda daha çok para geçmeye başladı.

KOPENHAG ? Danimarka İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Danimarka'da maaşlarda yüzde 1.8 oranında artış görülürken, tüketim malları fiyatlarında sadece yüzde 0,3 oranında artış gerçekleşti.

Danske Bank ekonomi şefi Las Olsen, "Ücretlerdeki artış ve tüketim malları fiyatlarındaki çok düşük olan artış çalışanların günlük hayatlarında hissedilir hale geldi, günlük harcamalarında lüks ihtiyaç mallarını da alabilir hale getirdi".

Ancak Las Olsen, durumun böyle devam edemeyeceği söyledi. Olsen'e göre, daha sağlıklı bir ekonomi olabilmesi için ya çalışanların ücretleri düşürülecek, ya tüketim malları fiyatları artırılacak ya da daha çok üretilecek.

Olsen, en sağlıklı ve uzun vadeli ekonomik büyüme için çalışanın üretiminde verimlilik artışının sağlanması olduğunu vurguladı.

Sendikal hareketin Ekonomi şeflerinden (Arbejderbevægelsens Erhvervsråd) Erik Björsted de, ücretlerdeki artışın sunni bir artış olduğunu, çünkü enflasyonun düşük olduğunu söyledi. Ücretlerin üretimdeki büyümeyi yansıtması gerektiğini vurgulayan Björsted, "üretimde büyüme olmazsa, ücretler de aynı tempoda artış olmaz ve bir şekilde tüketim malları fiyatları yükselecektir, çünkü ekonomide canlanma başlayacaktır. Umarım üretimde verimlilik artırılır" dedi.

Danimarka'daki ücretlerdeki artış daha çok finans ve sigorta sektöründe görülüyor. Diğer sektörlerde ücret artışı yüzde 1,8 oranında gerçekleşirken, finans sektöründe çalışanların ücretleri yüzde 2,5 oranında artırıldı.

Kaynak:Haber.dk
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.