DÜNYA Haber Girişi : 22 Ekim 2014 12:28

Danimarka başbakanı: Türkiye ile meselemiz kapanmadı

Danimarka başbakanı: Türkiye ile meselemiz kapanmadı
Danimarka başbakanı: Türkiye ile meselemiz kapanmadı Danimarka'nın iadesini istediği suikast zanlısı B.H.'nin, Türkiye'de serbest bırakılması iki ülke arasındaki gerilim üst düzeye çıkardı.

Danimarkalı yazar Lars Hedegaard'ı (61) öldürme teşebbüsünde bulunan kişi olduğu gerekçesiyle, 6 ay önce Türkiye'de tutuklandıktan sonra iadesi istenen H.B.'nin serbest bırakılmasıyla ilgili Danimarka'daki tepkiler büyüyor.

Hürriyet'in haberine göre, Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt dün ilk kez olayla ilgili demeç vererek, "Bu konu kapanmadı" dedi. Danimarka'nın Politiken gazetesine konuşan Thorning, "Bu son derece anlaşılmaz ve kabul edilemez bir hareket. Zanlının neden Türkiye'de gözaltında olmadığına dair yanıtları halen bekliyoruz. Bu konunun kapanmadığına dair hiçbir şüphe olmamalı" dedi.

Danimarkalı İslam karşıtı yazar Lars Hedegaard'a Kopenhag'daki evinde Şubat 2013'te suikast teşebbüsünde bulunduktan sonra Suriye'ye kaçan B.H., bir yıl sonra sahte pasaportlara girmeye çalıştığı Türkiye'de gözaltına alınmış, ancak rehine krizi sırasında serbest bırakılmıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.