SİYASET Haber Girişi : 10 Ağustos 2015 21:31

CHP-HDP BLOKU KURULDU‏

CHP-HDP BLOKU KURULDU‏
Neriman Fidan CHP'li milletvekillerinin de içinde olduğu ve dün Bakırköy'de barış mitingi düzenleyen "barış bloku"nu değerlendirdi. Söz konusu blokun Barış söylemi altında CHP-HDP bloku olduğunu iddia eden Neriman Fidan'ın yeni yazısı..


YENİDEN BARIŞ OYUNU..

Sürekli Türkiye'yi silahla tehdit eden ve son olarak 11 Temmuzda ateşkesi bozma kararını açıklayarak halkı ayaklanmaya çağıran PKK operasyonlarla sarsılırken yeniden barış oyununa sarıldı.

Ellerinde silah Barışı doğrudan bozan  ve Türkiye'ye savaş ilan eden PKK ve unsurları, propaganda yöntemi olarak dillerine yine barışı doladılar.

HDP'NİN BARAJI AŞMASINDA CHP'NİN ROLÜ

Haziran hareketi ile CHP'nin himayesinde kendilerini meşrulaştıran ve barajı aşma gücüne ulaşan HDP, şimdi de erken seçim stratejisi olarak kendisini CHP'nin himayesine girmek ve baraj engeline takılmamaya uğraşıyor.

Şehit haberleri ile Türkiye sarsılıp PKK terör örgütüne tepkiler yükselirken PKK'nın temsilcisi HDP, kendisine yönelen tepkiyi CHP ile birlikte atlatmaya çalışıyor.

Haziran hareketi içinde CHP ve HDP temsilcilerinin yanyana yürüttükleri seçim kampanyası stratejisi başarılı bir sonuç verdi. CHP yöneticilerinin de %3,5 oyumuzu barış için feda ettik açıklaması, bu baraj geçme operasyonunda CHP'nin rolünün itirafı olarak kayda geçti.

Bugün yeniden PKK terörü yükselirken, buna paralel temsilcisi HDP'ye tepkiler gelişince CHP yönetimi HDP'ye kalkan olma görevini yerine getirmekten geri kalmıyor.

YENİ SEÇİM STRATEJİSİ

CHP- HDP BOLOKU KURULUYOR.

Türkiye'de erken seçim seçeneğinin güçlü bir şekilde ortaya çıkması ile birlikte seçim stratejileri yeniden devreye girdi.

Ankara - İstanbul- İzmir ve Mersin'de BARIŞ BLOKU adı altında CHP - HDP BLOKU kuruldu.

Blokun amacını Med Nuçe Tv'ye konuşan Selahattin Demirtaş şöyle açıklıyor.

Demirtaş, seçimlere AKP ve MHP'nin oluşturduğu savaş bloku ile toplumun barış beklentisi yüklediği CHP ve HDP'nin içinde olduğu karşı blokla girileceğini CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla da paylaştığını belirtti. Selahattin Demirtaş, CHP-HDP yaklaşımın, kurucu meclis gibi olacağını ve AKP'ye çözümü dayatacağını kaydetti. (Cumhuriyet)

Bu açıklama aynı zamanda HDP'nin AKP-CHP koalisyonu ısrarının sebebini de ortaya koyuyor.

Kılıçdaroğlu'nun 14 maddeden 5'e indirdiği koalisyon şartlarının ikisi doğrudan bu AKP'ye dayatılacak çözümle ilgili. AKP'ye karşı en ağır sözlerle saldrıan Kılıçdaroğlu ve Yeni CHP yönetimi, Kürt sorunu çözümü için Kurucu meclis gibi çalışıp YENİ ANAYASA YAPMA ısrarından vazgeçmiyor.

Sözde barış blokundan gelen açıklamalardan da anlaşılacağı gibi  barış söyleminin arkasında, AKP-PKK müzakeresi ile yürüyen çözüm sürecinin devamı ile ilgili özenli çaba dikkat çekiyor.

9 Ağustos'ta CHP'li Bakırköy'de düzenlenen mitingde kürsüye çıkan kişinin, HDP eşbaşkanı Demirtaş olması, aynı zamanda bu mitinglerin yönlendiricisinbin kim olduğunu ortaya koyuyor.

Yani, yine Yeni CHP HDP'ye çalışıyor.

CHP MİLLETVEKİLLERİ SÖZDE BARIŞ BLOKUNDA..

Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun olduğu CHP milletvekilleri,  HDP'nin kurumsal olarak katılımcı olduğu Barış Bloklarında boy gösteriyor. Açıklamalarda bir HDP milletvekilinin yanında bir CHP milletvekili boy gösteriyor. Hatta imza listesinde bir HDP milletvekilinin ardından bir CHP milletvekili ismi özenle yazılıyor.

BARIŞ BLOKUNDA  YER ALAN CHP  MİLLETVEKİLLERİ

Fikri Sağlar, İlhan Cihaner, Mehmet Tüm, Musa Çam, Niyazi Nefi Kara, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Müslim Bozkurt, Oğuz Kaan Salıcı, Okan Gaytancıoğlu, Onursal Adıgüzel, Orhan Sarıbal, Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba, Zeynel Emre, Zeynep Altıok

İzmir'de Tacettin Bayır, Ankara'da ise CKD kurucu genel Başkanı Şanal Saruhan dikkat çeken isimlerden.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE MİLLETVEKİLLERİ KILIÇDAROĞLU'NUN BİLGİSİ VE ONAYI OLMADAN BÖYLE BİR GİRİŞİMDE YER ALABİLİR Mİ?

Otoritesini sıklıkla gösterme ihtiyacı duyan ve milletvekillerine konuşma yasakları getiren Kılıçdaroğlu'nun bilgisi ve onayı olmadan üstelik kendisine yakın isimlerin böyle geniş çaplı bir organizasyonda yer almaları mümkün değildir.

YİNE YENİDEN ALGI OPERASYONU

Kanlı terör eylemleri sonucu PKK terör örgütü bağı ile sıkışan HDP'nin devletin kurucu partisinin temsilcileri ile birlikte verdiği fotoğraflar  sıkıştığı alandan kendisini kurtarmasına sebep olmaktadır.

Barış sözcüğünün sihirli etkisine devletin kurucu partisinin algı gücü eklenince PKK terörü  ile kirlenen HDP siyaseti  medyanın eşlik ettiği güçlü bir operasyonla  ile algılarda aklanıyor.
Neriman FİDAN
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.