SİYASET Haber Girişi : 03 Ağustos 2015 23:51

CHP AKP KOALİSYONU'NA LİDERLER KARAR VERECEK

CHP AKP KOALİSYONU'NA  LİDERLER KARAR VERECEK
Haluk KOÇ ve Ömer Çelik Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti ile CHP heyetleri son kez bir araya geldi. Yaklaşık 7 saatlik zirveden sonra açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Bizim görevimiz bu akşam itibarıyla sonuçlandı" dedi.
Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti ile CHP heyetleri son kez bir araya geldi. Yaklaşık 7 saatlik zirveden sonra açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Bizim görevimiz bu akşam itibarıyla sonuçlandı" dedi

'TEMEL AYRILIKLAR DA VAR ÖRTÜŞEN KONULAR DA'

Görüşme saat 21.30 sularında bitti. Görüşmenin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç açıklamalarda bulundu:

Olumlu olumsuz diye bir çerçeve sunmuyoruz. Bazı konularda ciddi temel ayrılıkları da var örtüşen konular da var. Bundan sonra liderlerle görüşülecek. Partimizin yetkili kuruluşlarına da götürülecek. Bu kritik gündemde ülkenin hükümetsiz kalmamasını nasıl oluşturabiliriz ev ödevini yerine getirmeye çalışıyoruz.

ÖMER ÇELİK: UZLAŞMAMIZIN MÜMKÜN OLMADIĞI KONULARI GÖRMÜŞ OLDUK

Koç'un ardından kameraların karşısına geçen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik şöyle konuştu: 

Yaklaşık 30-35 saat kendi heyetimiz arasında toplantı yaptık. Bir 30 saat de CHP heyetiyle beraber yaptık. Toplamda harcadığımız süre 60 saatten fazla olmuştur. Yoğun emek verdiğimiz bir süreç oldu. Bir toplantı hariç her bir toplantı 7-8 saat sürdü. Tüm konu başlıklarını tamamlamış bulunuyoruz.
Genel başkanlarımıza gerekli sunumu yapacak seviyeye gelmiş durumdayız. Anlaşılan konular ve anlaşılmayan konular ve Genel Başkan'ın takdirine bırakılacak konular diye 3 konu bırakıyoruz. Genel Başkan ve partimizin yetkilileri karar verecekler. Koalisyon görüşmeleri için yeterli ve tatminkar bir uzlaşma alanı kanaatine varırlarsa koalisyon aşamasına geçilecek. Varılmazsa sona erecek. .
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.