AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 05 Mart 2023 17:20

ÇEK CUMHURIYETI BÜYÜKELÇİLİĞİ HAFTALIK FAALIYET PROĞRAMI

ÇEK CUMHURIYETI BÜYÜKELÇİLİĞİ HAFTALIK FAALIYET PROĞRAMI
Ülkemizde yaşanan depremden sonra Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliğimiz yardım faaliyetlerine devam ediyor. Büyükelçi Egemen Bağış faaliyetleri anlattı.
5 Mart 23


İyi Pazarlar. 

Hepimizi derinden etkileyen depremin üzerinden bir ay geçmiş olmasına rağmen etkilerini hep birlikte hissetmeye devam ediyoruz. Ancak birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma ile üstünden gelebileceğimiz bu zor günlerde biz yurt dışında yaşayan insanlara da büyük mesuliyetler düştüğü bilinci ile yardım toplama ve destek gönderme çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. 

Geçtiğimiz hafta içerisinde Çek Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Petr Fiala’yı Birinci Müsteşarımız Sayın Banu Malaman ile birlikte ziyaret ederek asrın felaketi olarak tarihe geçen deprem sonrası Çek devleti, halkı ve sivil toplum kuruluşlarının ilk andan itibaren gösterdikleri dayanışma için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve ülkemiz adına şükranlarımızı sunduk. Başbakan Fiala’yı ilk fırsatta ülkemizde ağırlamaktan onur duyacağımızı vurguladık.

Sayın Başbakana da söylediğimiz gibi Çek halkı ve sivil toplum kuruluşları hala ülkemizdeki ve Suriye’deki depremzedelere destek olmak için faaliyetlerini sürdürüyor. Büyükelçiliğimizin açtığı kampanyaya malzeme yardımları geliyor ve peyderpey ülkemize gönderiliyor. Geçtiğimiz hafta yükleme görüntülerini sizlerle paylaştığımız kamyonlar Kahramanmaraş’taki AFAD deposuna ulaştı. Bu hafta içerisinde de birkaç kamyon yeni malzemenin ülkemizin farklı bölgelerine teslim edilmesi için koordinasyon çalışmalarımız devam ediyor. Gösterilen samimi ilgi için bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz. 

Çek Cumhuriyetinde faaliyet gösteren derneklerimiz ve kanaat önderlerimiz de konteynır kampanyaları düzenleyerek felâketzedelerin konut ihtiyacını karşılamak için çalışmalar yürütüyorlar. Bizler de onlara elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. 

Hafta boyunca bir çok büyükelçi ve Çek yetkili taziye ziyaretinde bulundu. Dışişleri Bakanılığımızın AFAD ile koordinasyon için kurduğu merkezde görev yapan mesai arkadaşlarımız ile iletişim halinde ülkemizin ihtiyaçlarına yönelik gerekli araştırma ve bilgilendirme çalışmalarını yürüttük. 

Bu hafta içerisinde ayrıca Çin Halk Cumhuriyeti’nin yeni Prag Büyükelçisi Sayın Feng Biao, bir nezaket ziyaretinde bulunarak, deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için taziyelerini sundu. Meslektaşımıza teşekkür ederek Prag’daki görevinde başarılar diledik.

Slovenya’nın Prag Büyükelçisi Sayın Tanja Strniša tarafından Slovenya’nın daimi olmayan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi adaylığına destek amacıyla düzenlediği kahvaltı etkinliğine katılarak, 2013 yılından bu yana Türkiye Cumhuriyeti olarak “dünya beşten büyüktür” doktrini ile yaklaştığımız BM konusundaki düşüncelerimizi meslektaşlarımızla paylaştık.

Nezaket ziyaretinde bulunan Letonya'nın yeni Prag Büyükelçisi Sayın Elita Kuzma ile güncel gelişmeleri değerlendirdik. Meslektaşımıza Prag görevinde başarılar diledik.

Bosna Hersek’in Prag Büyükelçisi Sayın Martina Mlinrevic’in ülkesinin ulusal günü ve Çek Cumhuriyeti ile Bosna Hersek’in diplomatik ilişkilerinin 30. yıldönümü nedeniyle düzenlediği davete icabet ederek ünlü Boşnak fotoğraf sanatçısı Sayın Edin Tuzlak’ın eserlerini inceledik ve Boşnak meslektaşımızı kutladık.

Dünya Sağlık Teşkilatı’nın yeni Prag temsilcisi Sayın Dr. Zsofia Pusztai’yı resmi konutumuzda kabul ederek örgütün deprem süresince gösterdiği çaba için teşekkürlerimizi sunduk ve meslektaşımıza başarılar diledik.

Önümüzdeki hafta buluşuncaya dek kalın sağlıcakla
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.