ÇEK CUMHURIYETI BÜYÜKELÇİLİĞİ HAFTALIK FAALIYET PROĞRAMI

4 Aralık

İyi Pazarlar

Karlarla kaplı Prag’dan hepinize keyifli bir hafta sonu diliyoruz.

Avrupa ülkeleri Meclis Dilekçe Komisyonları ile toplantılar yapmak üzere resmi ziyaretlerde bulunan TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanımız Sayın Belma Satır ve Komisyon Üyesi Milletvekillerimiz Sayın Arzu Aydın, Sayın Ahmet Salih Ahmet Salih Dal, Sayın Aziz Aydınlık ve Sayın Behiç Çelik’i Prag havalimanında karşıladıktan sonra önce Sefaretimizde misafiri ettik.

Daha sonra  TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Sayın Mihrimah Belma Satır ve komisyon üyeleri ile sefaretimizin ilgili temsilcilerini Prag’daki İstanbul Kebap Restoranda düzenlediğimiz akşam yemeğinde Çekya’daki Türk dernek yöneticileri ile bir araya getirerek sayın vekillerimize yurtdışındaki vatandaşlarımızın sorunlarını ve önerlerini dinleme imkanı sağladık. 

Toplantıda Büyükelçiliğimizin AB uzmanı Sayın Oktay Ercan da Avrupa Birliği fonları ve yerel kaynakların kullanılmasına yönelik bir sunum yaparak dernek yöneticilerimizi bilgilendirdi.

Prag’ın tarihi ve kültürel mekanlarını da inceleyen Dilekçe Komisyonunuz ayrıca adeta dünyaya dilekçe yazar gibi küresel sorunları gündeme taşıyan sanatçı Banksy’nin Türk girişimciler tarafından açılan sergisini de gezdiler. 

Çek Parlamentosu Dilekçe Komisyonu Başkanı ve Çekya’nın renkli siyasi partisi olan SPD Genel Başkanı Sayın Tomio Okamura ve komisyon üyelerinin TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Sayın Mihrimah Belma Satır ve komisyon üyelerini ağırladıkları toplantıya da biz de katılarak parlamenter diplomasinin önemini vurguladık.

Haftanın direk çalışmalarına da göz atarsak;

Fas’taki Birleşmiş Milletler toplantısı sonrası Prag’a dönmeden İstanbul’da  Türkiye Cumhuriyetimizin yeni Tel Aviv Büyükelçisi olarak  atanan ve 1 Aralık’ta görevine başlayan Sayın Şakir Özkan Torunlar ile bir araya gelerek istişare ettik ve kendisini tebrik ederek Sayın Büyükelçimize ve mesai arkadaşlarına başarılı hizmetler diledik.

Yine İstanbul’da Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunu (SEDDK) ziyaret ederek, SEDDK Başkanlığı görevini üstlenen Sayın Mehmet Akif Eroğlu’nu tebrik ettik ve başarılar diledik. 

AVEON Global Sigorta A.Ş. Genel Müdürü Sayın Kemal Gül ve ekibi ile de sigorta sektöründe iki ülke arasındaki işbirliği potansiyellerini istişare ettik.

Türkiye’den mozaik lambalar getirip Prag’daki Krasy Orientu adlı mağazasında pazarlayan Çek işinsanı Sayın Lucie Vrkotova Sefaretimizi ziyaret ederek özel yaptırdığı ay yıldızlı lambayı hediye etti.

Skoda Transportation Bölge Satış Direktörü Sayın Roman Sorkin, Satış Müdürü Sayın Helena Hronik ve InClaris Danışmanlık Firmasının Direktörü Jakub Hladik'i, Ticaret Müşavirimiz Sayın Berat Demirci Cörüt ile birlikte ağırlayarak e-mobilite sektöründeki gelişmeler ve iki ülke arasındaki işbirliğini artırma imkanları konusunda istişarelerde bulunduk.

Havacılık ve biyomedikal sektörlerine yönelik ürünler geliştiren Artuk Havacılık firması sahibi Sayın Önder Artuk ve yöneticilerini, Büyükelçiliğimizde ağırlayarak Ticaret Müşavirimiz Sayın Berat Demirci Cörüt ile ticari işbirliği imkanları hakkında fikir alışverişinde bulunduk.

Uzun yıllar Türkiye’nin en büyük otellerinde genel müdürlük yaptıktan sonra Prag’da inşaa edilen Fairmont Golden Prague Otelinin genel müdürü ve otel zincirinin bölge yetkilisi olarak çalışmaya başlayan Sayın Gerhard Struger sefaretimizi ziyaret ederek misafirimiz oldu.

Prag’da seyahat eden Polemik Haber Genel Yayın Yönetmeni Sayın Hakan Kılıç sefaretimizde ağırlayarak fikir alışverişinde bulunduk.

Bir Türk firması tarafından inşa edilen Kore Cumhuriyeti’nin yeni Prag Büyükelçilik binasına Ticaret Müşavirimiz Sayın Berat Demirci Cörüt ile birlikte hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdik. Kore Büyükelçisi Sayın Taejin Kim ve ekibini tebrik ederek yeni binalarında başarılar diledik.

Slovenya’nın Prag Büyükelçiliği’nin Mimar Plecnik yılının kapanış etkinliği dolayısıyla Prag Kalesi’nde düzenlenen Slovenya Devlet Tiyatrosu Senfoni Orkestrası konserine katılarak, Sloven meslektaşımız Sayın Tanja Strnisa ve Slovenya Kültür Bakanı Sayın Dr. Asta Vrecko’yu tebrik ettik. Etkinlikte diplomasi ve sanat çevrelerinin önde gelen simaları ile görüşme imkanını değerlendirdik.

Romanya’nın ulusal günü dolayısıyla Prag Büyükelçileri Sayın Antoeneta Berta’nın davetine Birinci Müsteşarlarımız Sayın Banu Malaman ve Sayın Işıl Gürler ile icabet ederek Çekya İçişleri Bakanı Sayın Vit Rakusan ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Büyükelçi Jaroslav Kurfurst başta olmak üzere tüm konuklar ile güncel gelişmeleri istişare ettik.

Tayland Kraliyeti Prag Büyükelçisi Sayın Phasporn Sangasubana’nın ulusal gün kutlama davetine icabet ederek meslektaşımızı kutladık.

Prag seyahatleri kapsamında sefaretimizi de ziyaret eden Sayın Delal Öztürk, Sayın Emir Lutfi, Sayın Zeyd Lutfi ve Sayın Burçin Lutfi'ye tavsiyelerde bulunduk.

Yoğun geçen bir hafta sonrasında hepinize keyifli bir hafta sonu diliyoruz. Önümüzdeki hafta buluşuncaya dek kalın sağlıcakla.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.