ÇEK CUMHURIYETI BÜYÜKELÇİLİĞİ HAFTALIK FAALIYET PROĞRAMI

30 Ekim

İyi Pazarlar

Dün milletçe hep birlikte Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yıldönümünü kutladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın Cuma günü ilan ettikleri Türkiye Yüzyılı vizyon belgesi ve dün düzenlenen etkinlikler hepimizin göğsünü kabarttı. 

Prag’daki kutlamamız ise yarın gerçekleşecek. Geçtiğimiz haftalarda Çek Cumhuriyetinin ulusal gününün 29 Ekim’mizden bir gün önce yani 28 Ekim’de kutlandığını izah etmiştik. Önümüzdeki hafta sizlere her iki ulusal gün kutlamaları hakkında detaylı bilgi vereceğiz. 

Gelim şimdi geçtiğimiz haftanın çalışmalarına birlikte göz atalım. 

Prag Süreci 4. Bakanlar Konferansı’nda ülkemizi temsil etmek üzere Çek Cumhuriyetine gelen İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın İsmail Çataklı başkanlığındaki resmî heyetimizi Vaclav Havel havalimanında karşılayarak, heyetimizi başarılı temasları sonrasında yurdumuza yolcu ettik.

Prag’daki Four Seasons Otelinin 20. Yılı dolayısıyla görkemli Rudolfinum salonunda düzenlenen kutlama konserine eşim Sayın Beyhan Hanımla birlikte katılarak otel yöneticilerini kutladık.

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) ve Prag Uluslararası İlişkiler Enstitüsü iş birliğiyle Prag’da “Ukrayna Savaşı Bağlamında Türkiye-AB İlişkileri” başlıklı bir konferans düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmaları Prag Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Direktörü Sayın Jakub Eberle moderatörlüğünde, İKV Başkanı Sayın Ayhan Zeytinoğlu, bendeniz ve Çekya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Martin Kosatka tarafından gerçekleştirildi.

Yaptığımız konuşmada, savaşın gölgesinde Türkiye-AB ilişkilerinin önemine dikkati çekerek, Türkiye’nin AB’nin doğal güvenlik ortağı olduğunu belirttik.

Türkiye-AB ilişkilerinin her açıdan çok yönlü olduğunu ve bu nedenle müzakerelerin yeniden canlandırılmasının önemine işaret ettik.

İKV Başkanı Zeytinoğlu ise nihai hedefin Türkiye’nin AB üyeliği olmaya devam ettiğini vurgulayarak, bu hedefe yönelik sürece hız verilmesi ve pozitif gündemin canlandırılması çağrısında bulundu.

Eşim Beyhan Hanımla, birlikte İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) ve Prag Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nün düzenlediği Türkiye’nin AB üyelik süreci konulu konferansın konuşmacılarını aynı akşam resmî konutumuzda ağırladık.

Balıkesir’de yaşayan ve toplumsal çalışmalarda önemli sorumluluklar üstlenen Aydan ve Ahmet Kerestecioğlu çifti Avrupa turları kapsamında geldikleri Prag’da Sefaretimizi ziyaret ederek çalışmalarımızda başarılar dilediler.


Digiturk Avrupa Bölge sorumlusu Sayın Evren Demir, eşi Sayın Harika Demir ve çocuklarını eşim Beyhan Hanımla birlikte resmî konutumuzda ağırladık ve nezaketleri için misafirlerimize teşekkür ettik

Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Hırvatistan ve Hollanda başta olmak üzere farklı Avrupa ülkelerinde inşaat ve emlak projeleri geliştiren FPD şirketler grubunun ortaklarından Sayın Sinan Parlar, Sefaretimizi ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi paylaştı.

AB Erasmus+ programı kapsamında Prag’da bulunan Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü heyetini Sefaretimizde ağırlayarak, öğretmen hemşerilerimiz ile hasret giderdik.

Nezaket ziyaretinde bulunan Vatikan'ın yeni Prag Büyükelçisi, Başpiskopos Sayın Jude Thaddeus Okolo'yu resmî konutumuzda ağırlayarak meslektaşımıza yeni görevinde başarılar diledik.

Türkiye’de de bir kahve ve kuruyemiş kavurma makinaları üretim tesisi kuran Çekya merkezli Typhoon şirketinin yöneticileri Sayın Dasha Lipatnikova ve Sayın Daniel Samsonov’u Sefaretimizde ağırlayarak Ticaret Müşavirimiz Sayın Berat Demirci Cörüt ile birlikte istişarelerde bulunduk.

Bakü, Azerbaycan ve Çekya Pilzen Konservatualarında eğitim gören genç Azerbaycanlı keman virtüözü Canel Nəcəfli ve annesi Nailə Abdullayeva Sefaretimizi ziyaret ederek tavsiyelerimizi aldılar.

Avusturya’nın Prag Büyükelçisi Sayın Bettina Kirnbauer’in evsahipliğinde düzenlenen ulusal gün kutlama davetinde ülkemizi eşim Sayın Beyhan Bağış, Askeri Ataşemiz Sayın Albay Cem Tekin ve eşi Sayın Ceyda Nur Tekin ile birlikte temsil ettik.

Kore Cumhuriyeti’nin Prag’da bir Türk firması tarafından inşa edilen yeni Büyükelçilik binasının Çek Başbakanı ve Kore Ticaret Bakanı tarafından açılışı vesilesiyle düzenlenen törene eşim Sayın Beyhan Bağış ile katılarak Kore Büyükelçisi Sayın Taejin Kim ve eşi Sayın Sue Kim’i tebrik ettik.

Bahçeşehir Koleji Erkek Basketbol Takımı, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi D Grubu müsabakası kapsamında 1 Kasım Salı günü saat 18.30’da Çek temsilcisi Era Nymburk takımıyla Prag’da karşı karşıya gelecek. 

3 Kasım Perşembe akşamı ise Sivasspor  yine Prag’da Slavia Prag takımı ile yarışacak. Maçların ayrıntıları sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Müsait olan tüm vatandaşlarımızın ülkemizi temsil eden tüm takımlarımızı desteklemelerini özellikle rica ediyoruz 

Bir haftalık video mesajımızın daha sonuna geldik. Önümüzdeki hafta buluşuncaya dek hepinize keyifli bir hafta sonu ve bereketli bir yeni hafta diliyoruz. Kalın sağlıcakla.
Avrupa Haber 
www.avrupahaber.net 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.