ÇEK CUMHURIYETI BÜYÜKELÇİLİĞİ HAFTALIK FAALIYET PROĞRAMI

25 Eylül 

İyi Pazarlar 

Her pazar olduğu gibi yeni bir haftalık video mesajımızla hepinize keyifli bir hafta sonu diliyoruz 

Geçtiğimiz hafta içinde Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcılığı görevine yeni atanan Büyükelçi Sayın Jaroslav Kurfürst'e bir tanışma ziyaretinde bulunduk ve ülkelerimiz arasındaki potansiyel işbirliği imkanlarını ele aldık.

Kore Cumhuriyeti’nin Prag Büyükelçisi Sayın Tae-jin Kim’in ulusal gün davetine eşim Beyhan Hanımla icabet ettik ve Kore Filarmoni Orkestrası tarafından düzenlenen konser etkinliğinde meslektaşlarımız ile sohbet imkanı bulduk.


Prag’ın önde gelen eğitim kurumlarından Charles Üniversitesi’nden mezun olan Fizyoterapist Sayın Deniz Demiryol'u Sefaretimizde ağırlayarak tavsiyelerde bulunduk.

Avrupa turu kapsaminda Prag’a gelen İzmir 9 Eylül Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümü öğrencileri Sayın Melisa Özel ve Sayın Caitlyn Ella Bladen’i Sefaretimizde ağırlayarak fikir alışverişinde bulunduk

Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasındaki ikili ticaret hacmini artırma çabalarımıza destek veren firmalarımızdan Nante Kimya ve Ambalaj şirketinin Dış Ticaret Müdürü Sayın Hüseyin Kurt’u Sefaretimizde ağırlayarak Ticaret Müşavirimiz Sayın Berat Demirci Cörüt ile birlikte istişarelerde bulunduk.

Ülkemizin saygın işadamlarından Sayın Kenan Torlak'ı, Büyükelçiliğimizde misafir ederek, güncel gelişmeler ve iki ülke arasındaki ticaret potansiyelini değerlendiren bir görüşme yaptık.

Erasmus+ projesi kapsamında Prag’a gelen Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü heyetimizle keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Ziyaret sırasında iki ülke arasındaki işbirliği imkanlarını değerlendirdik.

Konsolosluk Şubesi Sorumlumuz Başkatip Sayın Ahmet Çelik Büyükelçiliğimizde Sayın Nesli Aydoslu ve Sayın Mustafa Okan Yağcı’nın nikâhlarını kıydı. Yeni evli çifti tebrik ederek ömür boyu mutluluklar diliyoruz.

Prag’da göreve başlayan yeni ABD Maslahatgüzarı Sayın Christina Agor ve eşinin davetine katılarak daha önce İstanbul’da da iki yıl görev yapan Agor çiftine başarılar diledik.

Dijital dönüşüm ve yapay zeka konularında temaslarda bulunmak üzere Prag’a gelen Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Yardımcısı Sayın Yavuz Emir Beyribey Başkanlığındaki Heyetimizi, Elçi-Müsteşarımız Sayın Behiç Hatipoğlu ve Ticaret Müşavirimiz Sayın Berat Demirci Cörüt ile birlikte Büyükelçilik resmi konutumuzda ağırlayarak fikir alışverişinde bulunduk.

Ekim ayında Prag’da Çek dönem başkanlığının ev sahipliğinde düzenlenecek olan Avrupa Siyasi Topluluğu Toplantısına hangi ülkelerin davet edilip edilmeyeceği konusunda bir belirsizlik vardı. Girişim ve çabalarımız sonrası bu zirveye ülkemiz de davet edildi. Bu toplantıya katılıp katılmama konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın tensip ve talimatlarını bekliyoruz. 

Bu hafta sonu Çek Cumhuriyetinde yerel seçim heyecanı var. Belediye Meclis üyeleri ve başkanlarının yanı sıra senatonun üçte biri için Çek halkı sandık başına gidiyor. Biz de süreci takip ederek  Ankara’ya bilgi veriyoruz.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.