ÇEK CUMHURIYETI BÜYÜKELÇİLİĞİ HAFTALIK FAALIYET PROĞRAMI


Bugün 11 Eylül. 2001 yılının 11 Eylül günü ABD’nin New York şehrinde maalesef o saldırılara bizzat şahit olup ikiz kulelerin yıkılışını eşim Beyhan hanım ile birlikte gözlemlemiştik. New York İkiz Kulelerdeki iş yerinde hayatını kaybeden Zühtü İBİŞ kardeşimizi bu vesile ile rahmetle anıyor, terörün her halini bir kez daha lânetliyoruz. 


Yoğun bir haftayı geride bıraktık ve yeni bir haftanın hazırlıkları içerisindeyiz. Avrupa Birliği dönem başkanlığını yürüten Çek Cumhuriyetinde 6 Ekim’de düzenlenecek olan zirveye yönelik hazırlıklar bu hafta yoğun mesaimizi aldı. Özellikle çek medyasının zirveye Türkiye’mizin olası katkılarına yönelik ilgisi dikkat çekiciydi. 

Öte yandan hafta içinde resmî ziyaretleri kapsamında Prag’a gelen hem Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu hem de Prag’da gerçekleştirilen Ortak Dış İşleri, Güvenlik ve Savunma Politikaları konulu Parlamentolararası konferansa katılan milletvekillerimizi ağırladık. 

Kore Cumhuriyeti’nin Prag Büyükelçisi Sayın Taejin Kim’in davetine icabetle Prag Belediye Kütüphanesi’nde düzenlenen “ASEAN+3 Film Festival” etkinliğine katılarak meslektaşlarımız ile sohbet imkanı bulduk.

Prag’da resmi temaslarda bulunan FIBA Avrupa Başkanı Sayın Turgay Demirel’i Büyükelçilik Rezidansımızda ağırladık.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Sayın Ahmet Aydın başkanlığında Prag’da gerçekleştirilen Ortak Dış İşleri, Güvenlik ve Savunma Politikaları konulu Parlamentolararası konferansa katılan Meclis heyetimizi Büyükelçilik resmî konutumuzda ağırladık.

Prag merkezli Yabancı Sermaye Derneği’nin yıllık toplantısına Başkan Kamil Blazek’in daveti üzerine katılarak iş dünyası önderleri ile temaslarda bulunduk.

Dünyaca ünlü Çek otomobil markası ŠKODA’nın Türkiye Distribütörü Yüce Motor şirketinin ortakları Doğuş Oto Yöneticileri ve Yüce ailesi ile Türkiye genelindeki ŠKODA Bayii ve çalışanlarının Prag’daki yemekli toplantısına katılarak bir konuşma yaptık.

Brezilya’nın Prag Büyükelçisi Sayın Sôina Regina Guimarâes Gomes’in davetine icabetle Brezilya’nin 200. Ulusal gün kutlamasına katılarak meslektaşımı tebrik ettik.

Salvador Dali – Enigma Müzesi Genel Müdürü Sayın Irena Limbergová’ı Büyükelçiliğimizde ağırlayarak modern sanat alanındaki işbirlikleri konusunda fikir alışverişinde bulunduk.

Almanya’nın Çekya sınırına yakın Dresden şehrindeki iş yerleri aracılığı ile Türk mutfağını Avrupa’ya tanıtan vatandaşlarımızdan Sayın Hasan Gül ve Sayın Mehmet Bayyiğit’i Büyükelçiliğimizde ağırlayarak güncel gelişmeleri değerlendirdik.

Prag’da düzenlenen AGİT 30. Ekonomi ve Çevre Forumu toplantılarına katılmak üzere Viyana’dan gelen AGİT Daimi Temsilcimiz Büyükelçi Sayın Hatun Demirel ile birlikte AGİT dönem başkanı Polonya’nın sefaretindeki açılış resepsiyonunda ülkemizi temsil ettik. Resepsiyonda kurum yöneticileri ve farklı ülke diplomatları ile istişarelerde bulunduk.

Uzun yıllardır Çekya’da turizm ve otelcilik sektöründe faaliyet gösteren Azeri kökenli işadamlarımızdan Sayın Fahrettin Mirzoyev’in vefat eden annesinin cenaze törenine Azerbaycan’ın Prag Büyükelçisi Sayın Adish Mammadov ve Budapeşte Büyükelçisi Sayın Tahir Taghizadeh, Prag Türk Camii İmamı Sayın Mustafa Kahriman hocamız ve işadamı Sayın Bülent Akkılıç ile birlikte katılarak, Mirzoyev ailesine taziyelerimizi sunduk.

Çek Cumhuriyetinin dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Sayın Jan Saudek’in Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olarak kullanılan Prag Kalesinde açtığı serginin açılışına katılarak başarılı sanatçı ve diğer konuklarla istişare imkanını değerlendirdik.

Çek Cumhuriyetinin ve başkent Prag’ın iki büyük spor klubü olan Sparta Prag ve Slavia takımlarının salon futbolu Futsal takımlarının derbi maçına Sparta Prag takımının teknik direktörü Kosovolı soydaşımız Sayın Beni Simitci’nin daveti üzerine Arnavutluk’un büyükelçisi dostumuz Sayın Illyran Kuka ile birlikte katıldık. 

Önümüzdeki hafta buluşuncaya dek hepinize keyifli bir hafta sonu diliyoruz. Kalın sağlıcakla.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.