TÜRKİYE Haber Girişi : 18 Mart 2023 21:33

Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale ruhuna ihtiyacımız var

Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale ruhuna ihtiyacımız var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. Yıl Dönümü Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'inci yıl dönümü nedeniyle, Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde tören düzenlendi. İki dev ekranın kurulduğu alanda, törenin başlangıcına kadar, askeri bando tarafından marşlar çalındı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş katıldı. Törende ilk olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı okundu.

"ÇANAKKALE, KURTULUŞ SAVAŞIMIZIN PROVASI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'inci sene-i devriyesinde bir kez daha aziz şehitlerin manevi huzurunda olduklarını belirterek, "Canları ve kanları pahasına tüm dünyaya 'Çanakkale Geçilmez' dedirten o büyük kahramanları rahmetle, tazimle yad ediyorum. Aynı şekilde vatanımızın bekası, milletimizin istiklal ve istikbali uğrunda şehit düşen tüm yiğitlere Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Merhum Mehmet Akif'in o samimi duasıyla şehitlerimizi selamlıyorum; 'Gök kubbenin altında yatar, al kan içinde. Ey yolcu, şu topraklar için can veren erler. Hakk'ın bu veli kulları taş türbeye girmez; Gufrana bürünmüş, yalınız Fatiha bekler.' Rabbim, şehitlerimizin ruhlarını şad, mekanlarını cennet eylesin. Cumhuriyetimizin banisi, Gazi Mustafa Kemal Çanakkale'yi; "Bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığı ve büyüklüğünü iade eden bu toprakları bize ebedi vatan yapan zafer' olarak tarif ediyor. Gerçekten de Çanakkale tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asli kimliğini bulduğu, üzerine serpilen ölü toprağını kaldırdığı, tıpkı bir anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğduğu bir dönüm noktasıdır. Tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen dönmemin en modern ordularını dize getiren milletimiz, Çanakkale'de yazdığı destanla İstiklal Harbi'mizi zafere ulaştıracak inancı, iradeyi ve direniş ruhunu da kuşanmıştır. Bu yönüyle Çanakkale, Kurtuluş Savaşı'mızın adeta provası, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş müjdesidir" dedi.

www.avrupahaber.net 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.