TÜRKİYE Haber Girişi : 06 Ağustos 2014 20:01

BURSA ULUDAĞ'A Yaşam Boyu Eğitim Merkezi olacak.

BURSA ULUDAĞ'A Yaşam Boyu Eğitim Merkezi olacak.
Vali Karaloğlu: " Uludağ, Sarıalan'da, muhteşem bir doğanın içerisinde, taştan yapılmış, beklediğimizden daha sağlıklı durumda olan ve 1940 Yıllarda hizmete açılan Sanatoryum, küçük dokunuşlarla Uludağ'ın en önemli merkezlerinden birisi olacaktır"

Vali Karaloğlu: " Uludağ, Sarıalan'da, muhteşem bir doğanın içerisinde, taştan yapılmış, beklediğimizden daha sağlıklı durumda olan ve 1940 Yıllarda hizmete açılan Sanatoryum, küçük dokunuşlarla Uludağ'ın en önemli merkezlerinden birisi olacaktır" dedi.

Uludağ Sarıalan'da 1940 yılında yapılan ve bir süredir atıl durumda olan Sanatoryum restore edilerek hizmete açılıyor.

Bakanlık tarafından kiralama yöntemi ile BTSO'ya devredilen atıl durumdaki sanatoryum yeniden restorasyonu tamamlanarak Yaşam Boyu Eğitim Merkezi olacak.

Sanatoryum binasının çok nitelikli olduğunu belirten Vali Karaloğlu: "her şeyden önce çok nitelikli bir binanın önündeyiz. 1930'lu yıllarda inşaatına başlanıp 1940'lı yıllarda hastane olarak hizmete giren, uzun süre sanatoryum olarak hizmet veren bu bina daha sonra üniversiteye devredilmiş, bir müddet müstecir tarafından işletilmiş ama son dönemde de atıl durumda bulunmaktaydı.

Bu Milli değeri, Milli parklar genel müdürlüğümüz, bölge müdürlüğümüz eliyle geçen hafta yapılan ihale ile kiralama usulü ile Bursa Ticaret Sanayi Odasına (BTSO) devredildi. Bu bina muhteşem bir doğanın içerisinde çok nitelikli, taştan yapılmış ve beklediğimizden daha sağlıklı, fazla yıpranmamış. Küçük dokunuşlarla bölgenin Uludağ'ın en önemli merkezlerinden birisi olmaya aday bir yer.

BTSO' nun güzel projeleri var. O güzel projelerden bir tanesini bu merkezde, bu binada hayata geçirmiş olmasından da bende ilin Valisi olarak son derece memnun olacağım. İnşallah bittiğinde hepimizin göğsünü kabartacak bir proje olmasını temenni ediyorum. Ben bu projenin Kentimize, Ticaret odamıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bakanlıktan devir alınan binayı Yaşam Boyu Eğitim merkezi olarak planlayarak hizmete açmayı düşündüklerini belirten BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise: "BTSO olarak 16 makro projemiz içinde yer alan BTSO akademi projemiz kapsamında burada Yaşam Boyu Eğitim Merkezi olarak hizmetine devam edecektir. Öyle ümit ediyorum ki hem Bursa'mızın, hem Türkiye'mizin ekonomik gelişiminde, iş dünyamızın gelişiminde de bu bina çok önemli görev üstlenecek.

Bugün Sayın Valimiz, Sayın Büyük Şehir Belediye başkanımız ile birlikte binayı inceleme fırsatı bulduk. 2015 baharında burada özellikle inovasyon ile ilgili ilk startımızı vereceğiz.  Öncelikle müştemilat ile ilgili hazırlık ve izinleri gerçekleştireceğiz. Bu bina Cumhuriyet tarihimizde sanatoryum ve önemli bir sağlık merkezi olarak hizmet etti.

Bizimde BTSO akademi projemiz aynı zamanda Ekonomi hastanesi hüviyetinde şirketlerimize ciddi anlamda gelişimlerinde ve değişimlerinde yön verecek, yol gösterecek bir proje. O hastane hüviyetini artık sağlık açısından değil ekonomik hastane olarak şirketlerimize burada vermeye devam edeceğiz.

Ben bu merkezin sadece Türkiye'de değil, aynı zamanda Orta Doğu'da, Kuzey Afrika'da, Rusya'da ve Doğu Avrupa'da iş dünyasının ciddi anlamda değişen konjektöre adapte olmasını sağlayacak eğitimlerinde verildiği çok önemli merkezlerden biri konumuna geleceğine inanıyorum. Bu konuda hem Yurt içinde, hem Yurt dışında özellikle Londra'da ve Amerika Birleşik Devletlerinde olmak üzere önemli üniversiteler ile iş birliği gerçekleştireceğiz. Bu merkezde başta sertifika programları olmak üzere yine bizim üst yönetim kadrosunun eğitim anlamında ciddi miktarda ihtiyaçlarını karşılayacağız.

Ben desteklerinden dolayı başta Sayın Valime, Büyük Şehir Belediye Başkanıma, Meclis Başkanıma ve bu projeye başından beri destek olan meclisimizin çok değerli üyelerine, yönetim kuruluna huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.