BULGARİSTAN HABERLERİ Haber Girişi : 28 Kasım 2020 19:18

Bulgaristanda Türkiyede Yasaklar Edirnede pazar kapandı, turistler kapıdan geri döndü

Bulgaristanda Türkiyede Yasaklar Edirnede pazar kapandı, turistler kapıdan geri döndü
Edirne'de her hafta cuma günü kurulan ve Bulgaristan vatandaşlarının alışveriş için geldiği Ulus Pazarı, koronavirüs tedbirleri kapsamında 2 hafta kapatıldı

Bulgaristan'ın 1 Eylül itibarıyla karantina sürecini kaldırmasının ardından komşu vatandaşları günü birlik alışveriş için Edirne'ye akın etti. Bulgaristan ve Edirne'de son günlerde vaka sayılarının artması üzerine ise Edirne'de valilik ve belediye tarafından turistlere yönelik koronavirüs tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı. Edirne Valiliği, Bulgar turistlerin ülkeye giriş yaptığı Kapıkule Sınır Kapısı'nda araçlarının dezenfekte edilerek, ateş ölçümü yapılması ile içinde maske ve hijyen malzemelerinin olduğu kitlerin verilmesini sağlıyor. Belediye ise Bulgarca anonslar yaparak, alışveriş yerlerini valilik ekipleri ile birlikte dezenfekte edip turistlere ücretsiz maske dağıttı.

Meşhur pazar kapandı, turistler kapıdan geri döndü

Tedbirler kapsamında son olarak Bulgar turistlerin yoğun olarak alışveriş yaptığı kentte cuma günleri kurulan Ulus Pazarı, koronavirüs tedbirleri kapsamında valilik tarafından 2 hafta süreyle kapatıldı.


Öte yandan Bulgaristan da Yasaklar başladı. 

Bulgaristanda yurtiçi ve yurtdışı turizmin yasaklandığı, eğitimin tamamen uzaktan verileceği ülkede ana okulları, kreşler, AVM’ler, restoran ve barlar, fitness salonları kapatıldı.

Yiyecek satılan yerlerde saat 08.30 ile saat 10.30 arasında 65 yaş üstü kişiler için ‘yeşil koridorlar’ oluşturulacak.

Olağanüstü salgın durumunun 31 Ocak 2021 tarihine kadar uzatıldığı bildirildi.

Muharrem Seren 

Avrupa Haber 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.