BULGARİSTAN HABERLERİ Haber Girişi : 16 Kasım 2020 12:01

Bulgaristan Vidin Sınır Kapısında 450 Bin Euro Yakalandı..!

Bulgaristan Vidin Sınır Kapısında 450 Bin Euro Yakalandı..!
Savcılık, Tuna Köprüsü 2'de yaklaşık yarım milyon euro taşıyan Türk vatandaşlarının gözaltına alındığını söyledi.


 Bir suç veya sosyal açıdan tehlikeli başka bir eylem yoluyla elde edilen mülkün kaynağını gizlemek için bir soruşturma yürütülüyor.

 11 Kasım'da, Vidin - Calafat'taki Tuna Köprüsü 2 sınır kontrol noktasında gümrük memurları, Romanya'dan gelen bir kamyonu - Macar transit kayıt numarası olan yarı römorklu bir traktör - incelemek için durdu.  Araç Almanya'dan Türkiye'ye hareket ediyordu.  Kamyon bir Türk vatandaşı tarafından sürüldü.  Otostop yaptıklarını söyleyen iki yurttaşı da seyahat ediyordu.  İzin verilen sınırların üzerinde mal, para ve değerli eşyaların yasaklandığını reddettiler.

 Gümrük, kamyonla seyahat eden kişilerin Almanya'da devam eden bir kara para aklama soruşturmasına karıştığı bilgisini aldı.

 Otomobilin kapsamlı bir incelemesi sırasında, kargo bölmesinde kişisel eşyalar ve büyük miktarda para bulundu.  Kabinde bir sırt çantası ve çeşitli değerlerde euro banknotlarının bulunduğu plastik bir torba bulundu.  Kamyondaki yolculardan biri kendisinin olduğunu söyledi.  Olayla ilgili çalışan polis memurları tam olarak 450.020 avro olan para miktarını belirlediler.  Mahkeme öncesi yargılamalarda somut delil olan aracın yanı sıra el konuldu.
Kaynak:Novavest
Muharrem Seren 
Avrupa Haber 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.