BULGARİSTAN HABERLERİ Haber Girişi : 26 Ekim 2019 17:34

Bulgaristan'da Yerel Seçimlere 4 Türk Partisi Katılıyor

Bulgaristan'da Yerel Seçimlere 4 Türk Partisi Katılıyor
Bulgaristan yerel seçimleri 27 ekim pazar günü yapilacak.Nasil oy kullanilacak ?
SOFYA - Bulgaristan, 27 Ekim'de yerel seçime gidiyor. Yerel seçimlere, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu 4 siyasi parti katılıyor. Bulgaristan'da 27 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlere üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu 4 siyasi parti katılıyor. Hafta sonu yapılacak seçimlere 59 parti ve 7 koalisyon katılırken üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu 4 siyasi parti de oy isteyecek. HÖH, elindeki ilçe sayısını korumak istiyor Türk partilerinden en eskisi olan Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (HÖH), etkili olduğu Türklerin ve Müslümanların yaşadığı bölgelerde gücünü koruması bekleniyor. Türklerin en yoğun yaşadığı Kırcaali'ye bağlı 7 ilçenin belediye başkanlıklarını bu seçimlerde de kazanması beklenen HÖH, ülke genelinde ise üçüncü büyük parti konumunu korumaya çalışacak.

Belediye Meclis Üyeliği oy pusulasının sağ tarafında parti, ittifak veya yerel ittifakın maksimum aday sayısı kadar daire çizmiştir ve ilgili aday listesinde yer alan üç basamaklı aday sayısını içermektedir.

Seçmenlerin doğru oy kullandıkları takdirde oyu geçerli olacaktır.

Belediye Meclis Üyeliği seçimleri
Belediye Meclis Üyeliği seçimlerinde oy kullanmak için seçmenler, tercih ettikleri parti, ittifaklar, yerel ittifaklar veya bağımsız adayların isminin yanında bulunan kareye mavi renk kurşun kalem ile X veya V işaretini koymalıdırlar.

Seçmenler, parti, ittifaklar, yerel ittifaklar veya bağımsız adaylara oy verdikleri takdirde arzu ederlerse tercih ettikleri adayın numarasını işaretleyerek tercihli oy kullanabilirler. Seçmenler, tercih ettikleri adayın numarası ve ismini oy kullanılacak odaların önünde veya oy kullanılan kapalı bölümde bulunan aday listesinde bulabilirler.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Belediye Başkanlığı ve Köy Muhtarlığı seçimleri
Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Belediye Başkanlığı ve Köy Muhtarlığı seçimlerinde oy kullanmak için tercih edilen adayın isminin yanında bulunan kareye mavi renk kurşun kalem ile X veya V işareti konulmalıdır.

“Kimseyi desteklemiyorum”
Her hangi bir parti, ittifak, yerel ittifak veya girişim komitenin adayını desteklemek istemeyen seçmenler, ilgili oy pusulasında yer alan “Kimseyi desteklemiyorum” karesine mavi renk kurşun kalem ile X veya V işareti koymalıdırlar.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.