BULGARİSTAN HABERLERİ Haber Girişi : 29 Ocak 2021 01:38

Bulgaristan'da PCR testi zorunluluğu yarın başlıyor

Bulgaristan'da PCR testi zorunluluğu yarın başlıyor
Bulgaristan, korona virüsüne karşı sınırlarda PCR testi uygulamasını yarından (29 Aralık) itibaren yeniden yürürlüğe sokuyor. Hafta başında açıklanan karar uyarınca, Bulgaristan'a hava, kara ve deniz yoluyla giriş yapan herkesten son 72 saat içinde negat

Avrupa Birliği (AB) üzerinden gelen yolculardan da test talep edilecek. Negatif PCR testini ibraz edemeyenler ile Bulgaristan vatandaşları, statü sahibi yabancılar ve aile üyeleri için 10 günlük bir karantina süresi uygulanacak.

KAMYON VE OTOBÜS ŞOFÖRLERİNİ KAPSAMIYOR

Bununla birlikte, kamyon ve otobüs şoförleri, gemi ve uçak mürettebatı, sınır çalışanları ve transit yolculardan test istenmeyecek.

YENİ VARYANTIN ENGELLENMESİ AMAÇLANIYOR

Bulgaristan Sağlık Bakanı Kostandin Angelov, pazartesi günü yaptığı açıklamada, korona virüsünün daha bulaşıcı olan yeni varyantının ülke içinde yayılmasını engellemek için yurtdışından gelenlere PCR testi zorunluluğu getirdiklerini söylemişti. Angelov, 30 Ocak’ta sona ermesi planlanan olağanüstü salgın durumunun da 30 Nisan’a kadar uzatıldığı açıklamıştı.

Türkiye de korona virüs tedbirleri kapsamında, 30 Aralık 2020 tarihinde yurt dışından girişlerde 72 saatlik PCR testi zorunluluğu getirmişti. (DUVAR)

M.Seren 

Avrupa Haber 



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.