DÜNYA Haber Girişi : 21 Eylül 2014 05:21

Bozkır;Vize kalkmazsa anlasma bozulur

Bozkır;Vize kalkmazsa anlasma bozulur
Bozkır;Vize kalkmazsa anlasma bozulur. Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Brüksel temasları çerçevesinde ülkedeki Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile de bir araya geldi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Brüksel temasları çerçevesinde ülkedeki Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile de bir araya geldi. Bozkır, Türkiye'nin yeni AB stratejisini anlattığı toplantıda, Türk vatandaşlarına uygulanan vizenin kaldırılması konusuna değindi. Son raporun olumlu olacağı izlenimi edindiğini ifade eden Bakan Bozkır, "Vize konusunda biz üzerimize düşen görevi yaptık. Bundan yaklaşık 15 gün sonra bir rapor çıkması lazım. Bu raporun olumlu çıkacağı düşüncesindeyim. Her yıl verilen raporlarla 3 yıl sonra Türk vatandaşlarına vize kalkacak. Kalkmaması halinde biz de Geri Kabul Anlaşması'ndaki ilgili maddeyi uygulamak zorunda kalacağız" dedi.

SIKINTI BİTECEK

Anlaşmayı 6 ay içinde fesih hakkı bulunduğunu aktaran Bozkır, "Oraya doğru gitmek kimsenin arzusu değil. Bugün yaptığımız görüşmelerde edindiğimiz izlenim, vize konusunda Türkiye'ye giden heyetlerin olumlu rapor verdiği yönünde. Bu bize hem daha çok çalışma sevki verecek hem de Türk insanının yaşadığı büyük bir derdi halletmiş olacağız" diye konuştu.

"FASIL AÇMAK ÖNEMLİ DEĞİL"

AB Bakanı Bozkır, AB ile müzakere sürecinde fasıl açmanın değil, fasıl açılan ülkelerle arasındaki görüşmelerin önemli olduğunu söyledi. Bakan, "Fasıl açmak olayın bir parçasıdır. Fasılların açıldığı hükümetler arasındaki konferans önemlidir. Orada siyasi iradenin teyidini görüyoruz. Yani Türkiye ile müzakerelerin devam etme iradesini" dedi. Brüksel'deki AB Daimi Temsilciliği binasında gerçekleşen toplantıda AB Nezdinde Daimi Büyükelçi Selim Yenel, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Hakan Olcay, Büyükelçi Engin Soysal da katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.