TÜRKİYE Haber Girişi : 25 Aralık 2014 22:53

Bozdağ: Çocuk yaştakilerin tutuksuz yargılanmaları esastır

Bozdağ: Çocuk yaştakilerin tutuksuz yargılanmaları esastır
Bozdağ: Çocuk yaştakilerin tutuksuz yargılanmaları esastır. CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, tutuklanan lise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A. için devreye girerek Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü. Gök, Adalet Bakanı Bozdağ'

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, tutuklanan lise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A. için devreye girerek Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü. Gök, Adalet Bakanı Bozdağ'ın, çocukların tutuklanmadan yargılanmasının esas olduğunu söylediğini bildirdi.


Konya'da 'devrim şehidi' Kubilay'ı anma töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle lise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A.'nın tutuklanması üzerine CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök devreye girerek Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile bir telefon görüşmesi yaptı.


16 yaşında bir çocuğun tutuklanmasıyla ilgili kamuoyunda oluşan infiali dile getirdiğini ve bu yaştaki bir çocuğun neden tutuklanmasının yanı sıra buna nasıl izin verildiğini sorduğunu belirten Gök, görüşmeyi şu şekilde aktardı:


"Sayın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a bu yaştaki bir kişinin tutuklanmasının sakıncalarını dile getirdiğimde, Bakan Bozdağ bana, 'Çocukların tutuklanmadan yargılanması esastır. Yargıya müdahale edemem ama çocukların tutuksuz yargılanması esastır' dedi. Ben de kendilerine bu konuya bir çözüm getirilmesinin gerektiğini belirttim." 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.