ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 13 Eylül 2015 13:32

BİR BİNA ÜÇ DİN İÇİN HİZMET VERECEK

BİR BİNA ÜÇ DİN İÇİN HİZMET VERECEK
Bu bina üç dinin mabetlerine ev sahipliği yapacak

Almanya'nın başkenti Berlin'de üç semavi dinin mabetlerinin aynı çatı altında toplandığı bir bina inşa edilecek.

Dinlerarası diyalog projesi ?The House of One" kapsamında tarihi Petri Meydanı'nda bulunan arsaya inşa edilecek binanın günümüzde dünyada başka bir örneği yok.

Bugün o meydanda altı senedir olduğu gibi 11 Eylül hadisesinin geride bıraktığı yıkımları yenebilmek için üç semavi din mensubu ve Berlinli vatandaşlar birlikte dua etti. Dualara papaz Gregor Hohberg, haham Dr. Andreas Nachama ve imam Kadir Sancı'nın yanı sıra çok sayıda Berlinli de iştirak etti.

Dualardan sonra birlikte verilen mesajda, dünyada Yaradan'ın izni ile barışın hâkim olması ve insanların elde ettikleri güzelliklerin değerini bilmeleri vurgulandı. İmam Kadir Sancı yaptığı açıklamada önyargıların yıkılmasına ve barışın önemine değindi.

Papaz Gregor Hohberg ise birlikte yeni ve daha güzel bir gelecek inşa etmemin önemini dile getirdi. Haham Dr. Andreas Nachama ise, Berlin'de bir ilki gerçekleştirip birlikte huzur içinde yaşama sanatını Dünya'ya göstermeyi planladıklarını söyledi.

MURAT DURDU / BERLİN

11.09.2015 17:43


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.