TÜRKİYE Haber Girişi : 26 Ağustos 2016 14:37

Beştaş: Gerçek darbe muhalif basına yönelik

Beştaş: Gerçek darbe muhalif basına yönelik
Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, muhalif basına yönelik OHAL sürecinden sonra daha da artan baskıyı Meclis'e taşıdı.

Beştaş, Özgür Gündem Gazetesi'nin OHAL ilanından sonra kapatıldığını ve yayın danışma kurulu üyesi Aslı Erdoğan ve yazı işleri müdürü İnan Kızılkaya ile Zana Bilir Kaya'nın tutuklandığını hatırlatan Beştaş, "Bu süreçte birçok basın yayın organı kapatılırken gerçek darbe muhalif basına yönelik olmuştur" dedi.

15 Temmuz Darbe girişiminden sonra muhalif basının sansür ve baskı kıskacında olduğunu aktaran Beştaş, "Böylelikle Türkiye halkları Anayasal güvence altında olan haber alma hakkından mahrum kalmış oldu" dedi. Dünya basının Türkiye'yi gazeteciler için 'açık cezaevi' olarak tanımladığını belirten Beştaş, cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan 8'i imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü 80 gazeteci bulunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalif basın yayın kuruluşlarını eleştirdiğini, medya patronlarına seslenerek muhalif yazarları seslerini çıkarmamaları yönünde uyarmalarına dikkat çeken Beştaş, "Nitekim dönemin başbakanının bu konuşmaları karşılık bulmuş; birçok gazeteci ve yazar gazetelerindeki köşelerini birer birer terk etmek durumunda kalmıştır" dedi. (Ankara/EVRENSEL)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.