ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 22 Haziran 2020 09:44

Bavyera eyaleti yeni covit19 korona önlemlerini esnetiyor

Bavyera eyaleti yeni covit19 korona önlemlerini esnetiyor
Pazartesi gününden itibaren kapalı mekan etkinliklerinde en fazla 50, açık havada maksimum 100 kişiye izin veriliyor. Bu, örneğin düğün kutlamaları, cenaze törenleri ve kulüp toplantıları için geçerli.
Pazartesi gününden itibaren kapalı mekan etkinliklerinde en fazla 50, açık havada maksimum 100 kişiye izin veriliyor. Bu, örneğin düğün kutlamaları, cenaze törenleri ve kulüp toplantıları için geçerli. Kültürel etkinliklerde, atanan koltuklarla içeride en fazla 100, dışarıda da 200 konuk kabul ediliyor. 

Mağazalarda, aynı zamanda müzeler ve hayvanat bahçeleri gibi eğlence ve kültür kurumlarında, metrekare başına iki kat daha fazla kişiye izin veriliyor. 

Kapalı havuzlar, termal banyoların kapalı alanları ve sağlıklı yaşam alanları da dahil olmak üzere otel yüzme havuzlarının tekrar açılmasına izin verilmektedir. Ortak sıhhi alanların tekrar kamp alanlarında kullanılmasına izin verilmelidir.

Kiliseler, sinagoglar ve camilerdeki kamu hizmetleri veya diğer dini cemaatlerin toplantıları için, daha önce 2 metrede değil, 1.5 metrede katılımcılar arasında minimum bir mesafe vardır. Buna ek olarak, amatör korolar tekrar birlikte şarkı söyleyebilir. Bununla birlikte, havadaki virüs parçacıklarından kaynaklanma olasılığı nedeniyle burada iki metrelik daha büyük bir güvenlik mesafesi vardır. Ayrıca, numuneler zamanla sınırlandırılmalıdır. Eyalet hükümeti de düzenli havalandırma öngörüyor.

Spor eğitimine tekrar izin veriliyor. 20 kişilik açık ve kapalı sporlar için daha önce uygulanabilecek üst sınırlar kaldırılmıştır. Katılımcı sayısı artık odanın büyüklüğüne ve havalandırma tipine bağlıdır.

Y. ERTAŞ - TGH-HABER

#COVID19 #coronavirus2020 #HABER #BAYERN #Bavyera #frankonia
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.