TÜRKİYE Haber Girişi : 02 Mart 2019 03:04

"Baskılara dayanamayan" Flash TV kapandı

Flash TV, "idari, siyasi ve mali baskıları" gerekçe göstererek yayın hayatına ara verdi. TGS Başkanı Durmuş bu kararda, hükümetin "Benim fikrimi savunmayanlar yaşamasın" politikasının etkili olduğu görüşünde.
Türkiye'nin ilk özel televizyon kanallarından Flash TV, yayın hayatına ara verdiğini duyurdu. Kanaldan yapılan yazılı açıklamada, "Uzun süredir yaşadığımız ve artık çekilmez hale gelen baskılar nedeniyle bir süre sesimizi kısıyoruz. İktidar sahiplerinin hukuk tanımaz uygulamaları, idari ve siyasi baskılar dayanılmaz hal aldı. Tüm çalışanlarımızın ve paydaşlarımızın zarar görmesini önlemek ve 28 yıllık televizyonculuk tarihimize gölge düşürmemek için yayınlarımıza bir süre ara vermek kararımızı kamuoyuna duyururuz" denildi.

Açıklamada, "Bağımsız medya en az bağımsız yargı kadar değerlidir" ifadesi de yer aldı.

Türk medyasında çıkan haberlerde, son dönemde bazı haber programlarını yayından kaldıran Flash TV'nin bir süre önce Bursa'daki 20 yıllık binası için de yıkım kararı verildiği hatırlatıldı


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.