DÜNYA Haber Girişi : 03 Kasım 2014 11:00

Başkan'ı izlemek isteyen muhabir 70 bin $ verecek!

Başkan'ı izlemek isteyen muhabir 70 bin $ verecek!
Başkan'ı izlemek isteyen muhabir 70 bin $ verecek! ABD Başkanı Barack Obama'nın 9 Kasım'da düzenleyeceği Asya gezisine katılımın muhabir başına 70 bin dolar olması gazetecileri kızdırdı.

Geziye katılmak isteyen gazeteciler sadece uçağa binebilmek için 60 bin dolar ödemek zorunda kalacak. Çin, Myanmar ve Avustralya'da beş farklı noktaya gidecek olan gazetecilerin, yiyecek, otel ve diğer masraflar için de 10 bin dolar ödemeleri gerekecek. Katılımın pahalı oluşu başvuru yapan gazetecilerin sayısında da azalma yaşanmasına sebep oldu.



Normalde 100 gazetecinin katılması beklenen tura sadece 51 başvuru yapıldı. Başvuran kurumlar arasında New York Times, Washington Post gazeteleri ile AFP, AP ve Reuters ajansları bulunuyor. New York Times, normalde yollaması gereken ekipten çok daha küçük bir grubu gönderirken Washington Post sadece bir muhabirini yolluyor. Bazı kurumlar ticari havayollarıyla uçmak için araştırma yapsa da seyahati bu şekilde takip etmenin imkansız olduğunu belirtiyor.
Etiketler : ABD OBAMA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.