SİYASET Haber Girişi : 22 Eylül 2014 23:50

Başkan Yılmaz, Almanya'da

Başkan Yılmaz, Almanya'da
Başkan Yılmaz, Almanya'da Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Almanya'daki kardeş şehir Schwabisch Hall'de bir dizi temaslarda bulundu.

Başkan Yılmaz, Almanya'da

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Almanya'daki kardeş şehir Schwabisch Hall'de bir dizi temaslarda bulundu.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, Almanya'da bir dizi temaslarda bulundu. Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann Josef Pelgrim tarafından karşılanan Başkan Yılmaz ve beraberindekiler, üretim tesislerini gezerek, bilgiler aldı. İlçede bulunan Mevlana Camisi'nde misafir edilen Başkan Yılmaz, Başkan Pelgrim'e cami yapımına verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

FUARI GEZDİLER

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve beraberindekiler Baden-Württemberg Eyaleti'nde bulunan kardeş şehir Schwabisch Hall'da incelemeler yaptı. Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann Josef Pelgrim'i ziyaret ederek belediyenin malzeme stok sahasını gezen Başkan Yılmaz, Schwabische Gmünd sınırları içerisinde bulunan fuarı gezdi. Schwabische Gmünd Belediye Başkanı Richard Arnold'dan fuar ile ilgili bilgiler alan Başkan Yılmaz, Almanya ziyaretini ikinci gününde ise kardeş şehir Schwabisch Hall'de 10 yıl önce ibadete açılan DITIB Mevlana Cami'nde Cami Başkanı Aydın Çelik ve vatandaşların konuğu oldu.

HOŞGÖRÜ VURGUSU

Cami ziyaretinde hazır bulunan Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann Josef Pelgrim, "Belediye başkanlığı koltuğuna oturduğumda iki konu önceliklerim arasındaydı. Bunlardan biri şehrimize bir cami kazandırmak, diğeri ise bir kardeş şehr bulmaktı. Son 10 yıl içerisinde bu projeleri hayata geçirmeyi başardık" dedi. Caminin yapılışının 10'uncu yıl kutlamalarını önümüzdeki günlerde yapacaklarını da dile getiren Pelgrim, 'hoşgörü' vurgusu da yaparak, "Ormana nasıl bağırılırsa yankı aynı olur" açıklamasında bulundu. Başkan Yılmaz ise Mevlana Camisi'nin yapımına verdiği desteklerden dolayı Başkan Pelgrim'e teşekkür etti.

İNCELEMELER YAPTI

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Almanya'daki temaslarda bulunan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, bölgedeki bazı tesisleri de ziyaret etti. İlk olarak Schwabisch Hall Belediyesi'nin 60 bin konutu ısıtacak kapasitedeki elektrik ve sıcak su üretim merkezini inceleyerek yetkililerden bilgi alan heyet, sonrasında ise meyve suyu üretim tesisleri, hayvansal atıklardan biyogaz üreten tesislerini gezdi ve Würth Elektronik fabrikasında incelemeler yaptı. Başkan Yılmaz ve beraberindekiler Balıkesirspor'un 2-0 kazandığı Galatasaray maçını da Almanya'da izledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.