TÜRKİYE Haber Girişi : 21 Temmuz 2016 10:57

Başbakanlik'ta operasyon: 257 personel görevden alindi.!

Başbakanlik'ta operasyon: 257 personel görevden alindi.!
Başbakanlık'ta 257, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda ise 492 personel, darbe girişiminin ardından görevlerinden uzaklaştırıldı.

Darbe girişiminin ardından kamudaki soruşturmalar sürüyor.

Başbakanlık'ta 257 personelin görevden uzaklaştırıldı. Çankaya'da bulunan ek hizmet binasında çalışan 230 raportör, 19 uzman, 6 müşavir ve 2 hukuk müşavirinin de aralarında bulunduğu 257 personelin kimliklerine de el konuldu.

Bina önünde güvenlik önlemleri alınıp sokak trafiğe kapanırken, personelin eşyaları ile binadan ayrıldığı görüldü. Çok sayıda dosya da araçlara yüklendi.

DİYANETTE 492 KİŞİ GÖREVDEN ALINDI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda da soruşturma var. Merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatında her kademede görev yapan personelden, aralarında 3 il müftüsü, 1 daire başkanı, 1 Başkanlık müşavirinin de bulunduğu 492 kişi, darbe girişiminde bulunan FETÖ ile ilişkili oldukları gerekçesiyle görevlerinden uzaklaştırıldı.

VALİLER HAKKINDA SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise İçişleri Bakanlığı'nca açığa alınan vali, vali yardımcısı, kaymakam, genel müdür yardımcıları ve daire başkanları  hakkında, FETÖ/PDY üyesi olmaktan resen soruşturma başlatıldığı bilgisi verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.