Başbakan Solberg'den Ütoya katliamının yıldönümünde 'Suruç' mesajı"> Başbakan Solberg'den Ütoya katliamının yıldönümünde 'Suruç' mesajı"> Başbakan Solberg'den Ütoya katliamının yıldönümünde 'Suruç' mesajı">
NORVEÇ HABERLERİ Norge Haber Girişi : 24 Temmuz 2015 22:51

Başbakan Solberg'den Ütoya katliamının yıldönümünde 'Suruç' mesajı

<font color=Başbakan Solberg'den Ütoya katliamının yıldönümünde 'Suruç' mesajı" />
Norveç 22 Temmuz 2011'de gerçekleştirilen silahlı saldırıların dördüncü yılındaki anma törenlerinde konuşan Başbakan Erna Solberg, Suruç'ta yapılan terör saldırısına da değindi.

Norveç'te asrın canisi Anders Behring Breivik tarafından22 Temmuz 2011'de gerçekleştirilen silahlı saldırıların dördüncü yılındaki anma törenlerinde konuşan Başbakan Erna Solberg, Suruç'ta yapılan terör saldırısına da değindi. Ütoya Adası'ndaki gençlik kampını basan Breivik, çoğu üniversite öğrencisi 69 kişiyi öldürmüştü.

Konuşmasında, terör saldırılarına ve radikal gruplara karşı mücadelenin artırılması gerektiğini belirten Solberg, "Ülkemizde dört yıl önce gerçekleştirilen ve 77 kişinin hayatını yitirdiği saldırı demokrasiye, ifade özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır. Gerek aşırı sağ, gerekse radikal dinci gruplara karşı mücadelemizi sürdürmemiz gerekir. Bu konuda atılan adımlar çok küçüktür ve yeterli değildir. Örneğin, Londra ve Paris'deki saldırılar, son olarak da Türkiye'de gençlere yönelik saldırılar unutulmamalı. Radikal gruplara karşı etkili bir şekilde mücadelemizi sürdürmeliyiz" dedi.




Anma törenlerinin ilki Höyblokka'da, katliamla ilgili müzenin açılışıyla başladı. Açılışa, Breivik katliamı sırasında başbakan olan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de katıldı. Stoltenberg, müzede en çok etkilendiği şeyin, Breivik'in hükümet binalarındaki patlama öncesi çekilem görüntüleri olduğunu söyledi. Stoltenberg, "Beni en çok etkileyen, saldırganın bomba yüklü aracı hükümet binalarının bulunduğu alana park ederek araçtan uzaklaşması oldu. Masum bir yaz gününün nasıl katliama dönüştüğünü gördük. Bu olay Norveç halkının demokrasiye ve aşırı uçlara yönelik mücadele azmi ve inancını güçlendirmiştir" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.