DÜNYA Haber Girişi : 05 Kasım 2014 00:29

Barzani Avrupada Konuştu

Barzani Avrupada Konuştu
Barzani ağzındaki baklayı çıkardı! Mesut Barzani'nin Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı (Kürt istihbaratı) Danışmanı olan oğlu Mesrur Barzani, PKK ile ilgili itiraf gibi açıklama yaptı.
Avrupa Parlamentosu'nda (AP) konuşan Mesut Barzani'nin oğlu Mesrur Barzani, 'PKK'yi hiçbir zaman terörist bir örgüt olarak görmediklerini' söyledi.

Mesrur Barzani, bugün Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda terörle mücadele ve Peşmerge Güçleri'yle IŞİD arasındaki savaşla ilgili bir konuşma yaptı.

PKK'nin Batılı devletler tarafından "terör örgütü" olarak tanınması konusuna değinen Mesrur Barzani, PKK'yi hiçbir zaman 'terörist bir örgüt' olarak görmediklerini söyledi.

Barzani'nin açıklamalarından satır başları şöyle: "(Türkiye için) Başlangıçta Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve rehine krizi var denildi. Bu nedenle tam olarak angaje olmaması anlaşılabilirdi. Bütün bu zaman boyunca Türkiye'nin IŞİD'le mücadelede rolünün şu ana kadarkinden daha büyük olmasını umduk hala da umuyoruz. Türkiye komşumuz, harekete geçmesini ve çok daha fazla destek vermesini bekliyoruz.

IŞİD'LE MÜCADELE

IŞİD'le özgür dünya adına savaşıyoruz fakat özgür dünya bize gerekli ekipmanı sağlamıyor. Bu terör tehdidinin yenilmesi ve başkentlerinizde terör saldırıları olmaması için Kürt bölgesiyle el ele çalışmalısınız. IŞİD ağır ve gelişmiş silahlarla, Peşmerge ise AK47 otomatik tüfekleri ve RPG roket atarlarıyla savaşıyor. Hava saldırıları sorunu çözmez kara birlikleri gerekli.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Türkiye'deki çözüm sürecini destekliyoruz. Sorunun barışçıl şekilde çözülmesi ve sürecin herhangi bir olaydan etkilenmemesi gerekiyor.

ESAD

Suriye rejimi ve IŞİD birbirine yardımcı oldu. Uluslararası toplumun baskısını artırdığı bir dönemde, Esad rejimi daha Radikal bir alternatifin ortaya çıkışıyla rahatladı. Esad rejimi ve IŞİD'den başka üçüncü bir seçenek var. Ilımlı Suriye muhalefeti desteklenmeli.

PKK

Biz PKK'yı hiçbir zaman terör örgütü olarak görmedik dolayısıyla AB'nin terör listesinde kalmasını desteklemiyoruz.

BAĞIMSIZLIK

Sizin için iyi olan Kürtler için de iyidir."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.