ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 23 Mart 2016 21:03

Balıkesirliler Derneği Yönetimi Düsseldorf Başkonsolosluğu'nu ziyaret ettiler.

Balıkesirliler Derneği Yönetimi Düsseldorf Başkonsolosluğu'nu ziyaret ettiler.
ALMANYA Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği(BAL-DER) yönetim kurulu üyeleri, T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel'i makamında ziyaret ettiler.

Balıkesirliler Derneği Başkanı Ramazan Köyden'in başkanlığında gerçekleşen ziyarete, yönetim kurulu üyelerinden Mehmet Semercioğlu, Ülkü Güner ve Kemal Kanıkurumaz da katıldı.
Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin başkenti Düsseldorf Başkonsolosluğu'na bir süre önce ilk kadın başkonsolos olarak atanan Şule Gürel, Balıkesirliler Derneği yöneticilerini kapıda karşıladı.
Yapılan ziyarette Balıkesirliler Derneği'nin yaptığı sosyal ve kültürel çalışmalar anlatıldı. Anadil Türkçe'nin ve eğitimin önemine değinildi.
T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel derneğin yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini belirtip, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Türk çocuklarının okullardaki konumununda ele alındığı ziyerette, eğitimin önemine dikkat çekildi.
Ayrıca; Balıkesirliler Derneği Başkanı Ramazan Köyden, Başkonsolos Şule Gürel'i 14,15 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan hıdrellez kutlamalarına davet etti. AjansDuisburg

Muharrem SEREN
AVRUPA HABER
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.