SON DAKİKA BALİKESİR HABERLERİ Haber Girişi : 08 Mayıs 2018 23:05

BALIKESIRDE BIR GAZETECIYE SALDIRI OLDU.BIR GAZETECIYEDE TERS KELEPÇE TAKILARAK GÖZALTINA ALINMASI BÜYÜK TEPKI TOPLADI..!

BALIKESIRDE BIR GAZETECIYE SALDIRI OLDU.BIR GAZETECIYEDE TERS KELEPÇE TAKILARAK GÖZALTINA ALINMASI BÜYÜK TEPKI TOPLADI..!
Balikesirde yerel gazeteci Şevki Moralı saldiriya uğradı.Balıkesirli gazetecilerden Ahmet Namlı, yaptığı bir haber sonrası muhatabının açtığı ve aleyhine sonuçlanan davada aldığı para cezasına istinaden ters kelepçe takılarak gözaltina alindi.



Gazetecilere yapilanlar basin camiasinda BÜYÜK tepki TOPLADI. Gazeteciler Cemiyeti yaptigi açiklama kınadı.

GAZETECİLER GÜNAH KEÇİSİ DEĞİLDİR!

Gazeteciler Cemiyeti, basın mensuplarına yönelik tehdit, darp, tahkir ve tezyif içeren girişimleri üzüntüyle karşıladı. Gazetecilerin günah keçisi olarak görülmekten vazgeçilmesi istendi. 

BALIKESİR Gazeteciler Cemiyeti (BGC), ilimiz basın mensuplarından Ahmet Namlı'nın Ankara'da, Şevki Moralı'nın Edremit'te muhatap olduğu tahkir ve tezyif içeren olaylarla ilgili açıklama yaptı. Her meslek sahibinin işini sorumluluk bilinciyle hukuk ve saygı kuralları içerisinde yapması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, olaylardan duyulan üzüntü dile getirildi.
Cemiyetin iki olayla ilgili açıklaması şöyle:

HABERİN CEZASI TERS KELEPÇE OLMAMALI

Balıkesirli gazetecilerden Ahmet Namlı, yaptığı bir haber sonrası muhatabının açtığı ve aleyhine sonuçlanan davada aldığı para cezasına istinaden hakkında yakalama kararı çıkarılmış. Arkadaşımızın kendisine tebligat yapılmadığını belirttiği dava kararıyla ilgili Ankara Esenboğa Havaalanı'nda, basın mensubu kimliğini belirtmesine ve davanın haberle ilgili bir konuyu kapsadığını belirtmesine rağmen "ters kelepçe" takılarak gözaltına alınmasının usül anlamında doğru olmadığı kanaatindeyiz. 
Bu vesile ile Ahmet kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.

EDREMİTSPOR ANTRENÖRÜNE  ATATÜRK'ÜN SÖZÜNÜ HATIRLATIYORUZ
Edremit’te gazetecilik yapan Şevki Moralı’ya, 1966 Edremitspor antrenörlüğünü yürüttüğü belirtilen Çağdaş Alkan tarafından yapılan sözlü saldırı hepimizi üzerken, düşündürdü. 
Hiçbir gerekçe, spor ahlakıyla da bağdaşmayan ve kaba kuvvet içeren saldırıyı meşru kılmaz. Şevki Moralı arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi yollarken, Edremitspor Kulübü'nün durumunu gözden geçireceğine inandığımız antrenörü olan kardeşimize de Atatürk'ün "Ben Sporcunun Zeki, Çevik ve Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim.” sözünü hatırlatıyor, özür dilemeye çağırıyoruz. 

HER MESLEK SAHİBİ İŞİNİ HUKUK  ve SAYGI KURALLARI İÇERİSİNDE YAPMALI

Elbetteki gazeteciler polis, hakim, savcı değildir. Gazeteciler bir anlamda halkın avukatlarıdır. Demokrasinin vazgeçilmez ögelerinden biridir. Ayrıca mahkemelerin gazetecilik mesleğinin nasıl yapılması gerektiğini ve gazetecilerin haber verme tekniğini belirleyemiyecekleri de yine yüce mahkemelerimizce verilen kararlarla kayıt altına alınmıştır. 
Bununla birlikte gazetecilerin, Anayasanın ilgili maddelerinin verdiği basın özgürlüğü hakkını, kamunun çıkarları noktasında kullanan insanlar olduğunun da toplumumuzun her kesimi tarafından bilinmesinde, bunu kişisel çıkarları doğrultusunda kulananlara prim vermemesi gerektiğinde fayda vardır.
Kendilerinden çok şey beklenen, ancak hiç bir şey verilmeyen gazeteciler günah keçisi olarak görülmekten vazgeçilmeli temennimizi bu vesileyle bir kez daha tekrarlıyoruz.
BALIKESİR GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİM KURULU
8 MAYIS 2018 | BALIKESIR
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.