TÜRKİYE Haber Girişi : 28 Haziran 2014 20:52

Balikesir MİLLETVEKİLİ HALUK AHMET GÜMÜŞ;KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİKLERİNİN KAPATILMASI İLE İŞSİZ KALAN ÇALIŞANLARIN DURUMLARI SORU ÖNERGESİ OLDU.

Balikesir  MİLLETVEKİLİ HALUK AHMET GÜMÜŞ;KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİKLERİNİN KAPATILMASI İLE İŞSİZ KALAN ÇALIŞANLARIN DURUMLARI SORU ÖNERGESİ OLDU.
Balikesir MİLLETVEKİLİ HALUK AHMET GÜMÜŞ;KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİKLERİNİN KAPATILMASI İLE İŞSİZ KALAN ÇALIŞANLARIN DURUMLARI SORU ÖNERGESİ OLDU.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Haluk Ahmet GÜMÜŞ

                                                                                                                   Balıkesir Milletvekili

6360 sayılı 6/12/2012 tarihli "On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile tüzel kişiliği kaldırılan Köylere Hizmet Götürme Birlikleri bünyesinde çalışanların şikayetleri söz konusudur. Bu kurumlarda çalışan kişilerin bir bölümü kimi belediyeler bünyesinde göreve alınırken bir kısmı ise işsiz kalmıştır. Kanuni bir değişiklik sonucu işsiz kalan bu kişilerin belediye kadrolarında değerlendirilecekleri yetkililer tarafından dillendirilse de henüz bir adım atılmamıştır. Bu kişiler, Anayasa'nın eşitlik ilkesi gereği iş haklarının verilmesini beklemekte ve 21/04/2007 tarihli ve 5620 sayılı kanun kapsamında değerlendirilerek yıllık 6 ay ve üzeri sürede kamuda geçici iş pozisyonlarında çalışanlar da dahil tüm çalışanların kamuda işçi kadroları veya sözleşmeli personel statüsüne alınmalarını beklemektedir.

Bu bağlamda;

6360 sayılı 6/12/2012 tarihli "On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile fiilen kapatılan Köylere Hizmet Götürme Birlikleri bünyesinde çalışan bu kişilerin mağduriyetinin giderilmesi için bir çalışmanız var mıdır? Varsa bu çalışma nedir? Ne zaman sonuçlanacaktır? Büyükşehir düzenlemesi ile ilgili bir kanunla bazı kişilerin işlerinden olması konusunda bakanlık olarak düşünceleriniz nelerdir?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.