SON DAKİKA BALİKESİR HABERLERİ Haber Girişi : 23 Eylül 2018 08:53

Balıkesir Belediye Başkanından 'Atatürk heykeli' açıklaması

Balıkesir Belediye Başkanından 'Atatürk heykeli' açıklaması
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Çamlık Tepesi'nde bulunan ve 1980'den sonra yapılan yaklaşık 5 metre yüksekliğindeki heykelin yıprandığı için kaldırıldığını yerine eskisinin iki katı büyüklüğünde ve Balıkesir'in her yerinden görülebi

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Çamlık Projesi kapsamında; Çamlık’ta bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtı’nın kaldırılması ile ilgili olarak sosyal medyada verilen tepkiler üzerine Başkan Kafaoğlu açıklama yaptı. İddiaların asılsız olduğunu söyleyen Kafaoğlu, "1980'den sonra yapılan ve yıprandığı gözlenen Atatürk anıtının yerine, bronzdan, mermer kaideli, kaide yüksekliği 5,75 metre, heykel yüksekliği 4,25 metre olan ve eskisinin 2 katı yüksekliğinde bir Atatürk anıtı kısa süre içinde Çamlık Tepesi'ne dikilecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Heykeli’nin yerine sabitlenebilmesi için zemin ve kaide güçlendirme çalışmaları tüm hızıyla sürmektedir. Yeni heykelin yerine montajının tamamlanması sonrasında toplam yüksekliği 10 metre olacak Atatürk heykeli şehrin her yerinden rahatlıkla görülebilecek" diye konuştu.

"ANIT YIPRANDIĞI İÇİN KALDIRILDI"

1980’li yılların başında yerine monte edilen ve üzerinden uzun yıllar geçen anıtın son derece yıprandığını dile getiren Kafaoğlu, "Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir'imize yakışmayacak bir hal aldığı görülmüş ve bunun için de ilimize yakışır bir Atatürk heykelinin kazandırılması zorunlu hale gelmiştir. Bu nedenle eski anıt yerinden kaldırılmıştır.Tüm Türk milleti nezdinde büyük önem taşıyan Atatürk’ün unutturmaya çalışılıyormuş veya izleri siliniyormuş gibi bir algı yaratılmaya çalışılması manidardır. Atatürk bizim kurucu liderimizdir ve şehrimizi onun gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için onun ilkeleri doğrultusunda gece gündüz çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.