SİYASET Haber Girişi : 18 Mayıs 2018 10:59

Bakanlıkta Ramazan mesaisi: Oy vermezseniz yardımlar kesilir!

Bakanlıkta Ramazan mesaisi: Oy vermezseniz yardımlar kesilir!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan il müdürlüklerine skandal bir genelge ve talimat gönderildi. Memurlara Ramazan boyunca seçim kampanyası görevi verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 81 il müdürlüğüne gönderdiği yazıda Ramazan ayı boyunca bakanlığın yardım verdiği kişileri ziyaret etme talimatı verdi.

Aydınlık'ın ulaştığı, il müdürlüklerine yollanan genelgede Ramazan ayı dolayısıyla "Koruyucu aileler, evde bakım hizmeti alanlar, sosyal ve ekonomik destek hizmeti alanlar, kadın hizmetleri kuruluşlarından destek almış olanlarmşehit yakınları, gaziler ve hizmet alanımızda bulunan kırılgan nüfusun yaşadığı mahalle ve semtlerde bulunan hanelere bir erkek ve bir kadından oluşan ekiplerce hane ziyaretleri yapılacaktır" denildi.

Yazıda, ziyaret ekiplerinde il müdürlüğü ve kuruluşlarda çalışan yöneticiler ile kadrolu, 4D ve ek dersliler dahil tüm personelin yer alacağı bildirildi.

Ekiplerin günlük en az 10 haneyi gezmesi istenenen yazıda, hane halkındaki fertlerin tümüyle birebir görüşmeler yapılması istendi.

Aydınlık'a bilgi veren bir bakanlık çalışanı, il müdürlüklerinin konuyla ilgili olarak uyarıldığını ve görüşmeleri yapacak personelden "Bu iktidar giderse yardımlar kesilir" fikrini işlemesi istendiğini belirtti. Bakanlık çalışanı, il müdürlüklerinin ilgili personeli bu doğrultuda yönlendirmekle görevlendirildiğini vurguladı.

Geçen yılın sonundaki verilere göre Türkiye'de her 8 kişiden bir sosyal yardım alıyor.

İşte o talimat yazısı...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.