NORVEÇ HABERLERİ Norge Haber Girişi : 10 Nisan 2016 01:28

Azerbaycanli Barış Elçisi Nurida Kurbanova, Norveçde ödül aldı!

Azerbaycanli Barış Elçisi Nurida Kurbanova, Norveçde ödül aldı!
Norveçin baş kenti Osloda Grand Otelde gerçekleşen ödül törenine eski başbakanlardan Kjell Magne Bondevik, politikacı Fatima Ali Madar, Aamir Sheikh, Talat Butt, Per.Trygve Hoff vs, Norveç Yahudi Barış elçisi Yossi Somer, Irak büyükelçisi Sundus Omar Ali,
Azerbaycanli Barış Elçisi Nurida Kurbanova, Norveçde ödül aldı! 
Norveçin baş kenti Osloda Grand Otelde gerçekleşen ödül törenine eski başbakanlardan Kjell Magne Bondevik, politikacı Fatima Ali Madar, Aamir Sheikh, Talat Butt, Per.Trygve Hoff vs, Norveç Yahudi Barış elçisi Yossi Somer, Irak büyükelçisi Sundus Omar Ali, Filistin büyükelçisi Amro Alhourani ve gazeteciler Martin Toft, Mirza Youfuf, Mian Sadar, Arshad Waheed, Kristine Grönhaug, Muharrem Seren. Programa seçkin konuklar katıldılar, programda Foundation Dialogue for Peace (Barış diyalogları) kuruluşu tarafından Barış Elçisi Nurida Kurbanovaya odul verildi, barış pastası kesildi. Konuşmaçılardan eski başbakan Kjell Magne Bondevik Barış ve demokrasinin eşit dünyaya yayılması, ve çok sayıda kurumların kuruluşu önemlidir diye konuştu. Aamir Sheikh Nurida Kurbanovanın bir müslüman kadın olarak barış için yaptığı çalışmalardan ve kadın haklarını korumak çok önemli olduğunu vurguladı. Eldar Karadağlı Güney Azerbaycan Türk siyasi yazarı ve politikacı Türk dünyası çok önemli sanatçılar, bilim adamları, şairler çıkarmıştır. Yunus Emreler, Atatürkler, Dede Korkutlar çıkarmıştır. Nurida hanımı yaptığı işlerden dolayı tebrik edip, büyük bir yükü olduğunu vurguladı. Gazeteci Muharrem Seren Dunyada yaşanan terör olaylarını kınadı, terör haberlerini yazarken çok üzüldüğünü bellirti, sokakta suçsuz günahsız çocukların oyun oynarken öldüğünü, ve terörün bitmesi için barışın gelmesi için, çalışma yapan Nurida Kurbanovaya çalışmalarından dolayı tebrik etti, ve tüm dünyanın barışa ihtiyaçı olduğunu söyledi.  



AJANS MEDİA 
AVRUPA HABER
M.SEREN
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.