AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 08 Kasım 2020 14:18

Avrupada Covit19 Korona önlemleri

Avrupada Covit19 Korona önlemleri
İtalya Yüksek Sağlık Enstitüsü Başkanı Prof. Franco Locatelli, Corriere della Sera gazetesine verdiği demeçte, hükümetin gece sokağa çıkma yasağı ve ülkeyi 3 risk kategorisine ayırarak ek tedbirler getirmesini doğru önlemler olarak değerlendirdi.
koronavirüs Avrupa'da etkisini göstermeye devam ediyor. İngiltere'de son 24 saatte 413 kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Almanya'da, son 24 saatte 23 bin 399 kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhis edildi. Bu sayı, salgının başlangıcından bu yana ülkede açıklanan en yüksek günlük vaka sayısı oldu. Öte yandan Almanya’nın Leipzig kentinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemlere karşı protesto gösterisi düzenlendi. İtalya'da bir günde kaydedilen en yüksek vaka sayısı kaydedildi. İşte Avrupa'da koronavirüsle ilgili yaşanan son gelişmeler...

İngiltere'de virüs nedeniyle son 24 saatte 413 kişinin yaşamını yitirmesiyle toplam ölü sayısı 48 bin 888'e ulaştı. Ülkede, Kovid-19 nedeniyle 12 bin 949 kişinin hastanelerde tedavisinin sürdüğü, bunlardan 1185'inin yoğun bakımda olduğu açıklandı.

3İkinci ulusal karantina kararı

İkinci ulusal karantina kararı 

"Evde kalın. Ulusal Sağlık Hizmetlerini koruyun. Hayat kurtarın." çağrısı yapan Başbakan Boris Johnson'ın açıklamasına göre, 5 Kasım'da başlayan karantina 2 Aralık'a kadar devam edecek.

Karantina kapsamında temel ürünlerin satıldığı marketler ve eczaneler hariç tüm perakende mağazaları, kuaför salonları ve güzellik merkezi gibi işletmeler kapatıldı. Kapatılan bar ve restoranlar sadece paket servisi yapabilecek.

Kurallara göre, mümkün olduğunca evden çalışılacak; halk yalnızca eğitim, iş, yiyecek alışverişi ve egzersiz gibi belirli sebeplerle evlerinden çıkabilecek. Farklı hane halkı üyeleri, kapalı mekanda bir araya gelemeyecek, açık alanda ise başka bir haneden en fazla bir kişiyle görüşülebilecek.

Eğitim ve iş harici yurt içi ve yurt dışı seyahat yapılamayacak, evliliklere de ancak çiftlerden birinin ölümcül hastalığı olması durumunda izin verilecek, düğün töreni 6 kişiyle sınırlandırılacak. Marttaki ilk karantinanın aksine, okullar ve üniversiteler açık kalmaya devam edecek.

ALMANYA 

Almanya'da, son 24 saatte 23 bin 399 kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhis edildi. Bu sayı, salgının başlangıcından bu yana ülkede açıklanan en yüksek günlük vaka sayısı oldu.

Bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten ve hükümeti bilgilendiren Robert Koch Enstitüsünün açıklamasına göre, ülkede son 24 saatte 23 bin 399 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu.

Bu sayı, salgının başlangıcından bu yana ülkede kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı oldu. Ayrıca, günlük vaka sayısı ikinci kez 20 binin üzerinde çıktı. Ülkede dün de 21 bin 506 yeni vaka açıklanmıştı.

Almanya'da toplam vaka sayısı 642 bin 488'e yükseldi. Son 24 saatte 130 kişinin daha virüs nedeniyle yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı 11 bin 226'ya çıktı. Ülkede Kovid-19'dan iyileşenlerin sayısı ise 412 bine ulaştı.

Yeni tedbirler kapsamında ay sonuna kadar tiyatro, sinema, opera ve konser salonları kapalı olacak, spor salonları, yüzme havuzları, eğlence alanları, masaj ve kozmetik salonları hizmet vermeyecek.

Restoran, kafe, bar, diskotek ve birahane gibi işletmeler kapalı tutulacak, ancak kafe ve restoranlar paket servisi yapabilecek.

Mağazalar 10 metrekareye kadar 1 kişi bulunacak şekilde müşteri kabul edebilecek. En fazla iki hanenin bir araya gelmesine izin verilecek.

İTALYA 

İtalya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında son 24 saatte 39 bin 811 yeni vakayla bir günde kaydedilen en yüksek vaka sayısı kaydedildi.


Sağlık Bakanlığının günlük açıkladığı verilere göre, son 24 saatte 39 bin 811 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Böylece salgının başladığı şubat ayından beri bir günde kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısına bugün ulaşıldı.

Salgın başından bu yana virüsün bulaştığı kişi sayısı ise 902 bin 490 oldu. Aktif Kovid-19 hasta sayısı 532 bin 536'ya, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısı 2 bin 634'e yükseldi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.