ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 15 Ağustos 2019 23:17

Aşağı Saksonya'da "helal kesim" tartışması

Aşağı Saksonya'da
Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin meclis grubu, hayvanların uyuşturulmadan kesilmesinin tamamen yasaklanmasını talep etti. Müslüman ve Yahudi toplumu talebe tepkili.

Almanya'daki Müslümanlar tarafından da kutlanan Kurban Bayramı’nın ardından Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinden gelen bir öneri Müslümanların ve Yahudilerin tepkisini çekti.

Aşağı Saksonya eyalet meclisi CDU grubu, hayvanların uyuşturulmadan kesilmesinin “istisna gözetilmeksizin” yasaklanmasını talep etti.

Bu talebe tepki gösteren Almanya'daki Yahudi ve Müslüman dernekleri hayvanların korunmasına yönelik yasal düzenlemeye dikkat çekti. Söz konusu yasada dini nedenlerle gerçekleştirilen hayvan kesimi için özel bir iznin verilebileceğinin belirtiliyor.

DİTİB: CDU giderek sağa kayıyor

Aşağı Saksonya eyaletinde Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) koalisyon ortağı olan CDU'dan gelen talebe tepki gösteren derneklerden biri olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Aşağı Saksonya ve Bremen Eyalet Teşkilatı Başkanı Emine Oğuz, CDU’nun giderek sağa kaymasının kendilerini dehşete düşürdüğünü belirtti. Protestan Haber Ajansı’na (epd) konuşan Oğuz, Aşağı Saksonya'da yaşayan Müslümanların çoğunun halihazırda kestikleri hayvanları uyuşturduklarını, dini nedenlerle uyuşturma işlemini reddedenlerin ise Avrupa’nın başka ülkelerinden ithal edilen etleri tercih ettiklerini ifade etti.

DW TÜRKÇE 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.