KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 06 Şubat 2015 21:31

Arzu'nun Bebekleri Dünya markasi olmayi bekliyor.!

Arzu'nun Bebekleri Dünya markasi olmayi bekliyor.!
İnşaat yapma, bina projesi çizmek yerine 'Bebek Sanatı'nı yeğleyen inşaat mühendisi Arzu Özer, kendisini "Doll Art" alanında üretim yapan tek sanatçısı olarak yorumluyor. Özer bebeklerinde ağız yapmayarak kadınların sessiz çığlığını bebeklerinde

inşaat mühendisi Arzu Özer, kendisini "Doll Art" alanında üretim yapan tek sanatçısı olarak yorumluyor. 

Kadınların sessiz çığlığı bebekler

Doll Art (Bebek Sanatı) 

Doll Art (bebek sanatı) dünyada çok yaygın bir sanat dalı. Ancak ülkemizde bu sanatı uygulayan ya da sadece bu alanda çalışan sanatçı pek yok. Belki de doll art alanında üretim yapan tek sanatçı benim.

Doll art yani bebek sanatı her türlü malzemeden bebek formlu sanat eserleri üretmek anlamına gelir.

Bebek sanatında (doll art) farklı disiplinlerin kombinasyonu var. Desen, moda tasarımı, heykel gibi birçok sanat dalını bu alanda uygulamak mümkün. Bir de çok kadınsı bir üretim biçimi. Daha önceleri resim çalışmaları yaptığım için bebekleri tasarlarken bu deneyimimi kullanabileceğimi düşündüm. Üretiminde ise özel bir atölyeye gerek duymadan evimde çalışma olanağı sağlıyordu. Dünyadaki örneklerini incelediğimde bu alanın sınırsız yaratıcılıklara açık olduğunu keşfettim. Yani yıllardır sanat alanında faaliyet gösterme arzumu bu alanda hayata geçirebileceğime karar verdim.

Aslında çok fazla dikiş bilgim olmamasına rağmen kendimi yetiştirdim. Şu anda kumaşa her türlü formu verebilecek seviyedeyim. Her geçen gün daha yeni bilgiler ve donanımla kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

Yaptığım iş ev kadınlarının yaptığı el işleri karıştırılıyor. Onların emeğine de sonsuz saygı duyuyorum ama ben elişi boyutunda değilim. Benim arayışım sanatsal formlar tasarlamak ve üretmek.


Çevreci kadın,

       meyhanecinin karısı,

       kendi örüp kendi giyinen klasik ev kızı,

       kalbini elinde gezdirip, kimseye eremeyen utangaç aşık,

       Frida Kahlo,Marilyn Monreo,Nurella ve bunun gibi benim de gözlemlediğim hayatın içinden kadınlar.Ayrıca işlevsel olarak tanımlanan çay kutusu,kulak pamuğu kutusu tutan bebekler, özel günler için (evlilik yıl dönümü,doğum) özel bebekler,meslekleri anlatan bebekler. Bulunduğu yere bereket,şans,mutluluk getirdiğine inanılan saflık ve temizlik sembolü bebekler.


ARZU'NUN MELEK BEBEKLERİ'NDEN

EDİNMEK İSTERSENİZ 

0 538 624 64 59

0 222 222 22 01

arayabilirsiniz...


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.