SİYASET Haber Girişi : 24 Mart 2015 22:29

ARINÇ VE GÖKÇEK İÇİN DİSİPLİN YOLU

ARINÇ VE GÖKÇEK İÇİN DİSİPLİN YOLU
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında geçen tartışma disiplin sürecini devreye girmesine yol açtı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün "Partimizin bir disiplini var. Bu disipline uymayanlar MYK'da değerlendirilir ve karar verilir" açıklamasının ardından harekete geçen parti kurmayları, MYK toplantısı öncesi rapor hazırlıyor. ANKA'nın edindiği bilgiye göre Davutoğlu'nun Arınç ve Gökçek hakkında disiplin kurulu işareti ardından parti kurmayları harekete geçti. MYK toplantısından önce her iki siyasetçinin basın açıklamaları, sosyal medyada yaptıkları yazışmalar incelenmeye alındı. Bu konuşma ve açıklamaların "partiyi yıpratıp yıpratmadığı" belirlenip konunun hukuki boyutu araştırılacak. MYK'da karar verilmeden önce rapor Başbakan Davutoğlu'na sunulacak, sonraki aşamaya buradaki değerlendirmeye göre karar verilecek. Ancak AKP'deki disiplin kurulu mekanizması farklı olduğu için şayet MYK'da bir karar verilirse Gökçek'in müşterek disiplin kuruluna, Arınç'ın ise parti disiplin kuruluna sevkedilmesi bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.