TEKNOLOJİ Haber Girişi : 09 Ağustos 2015 02:00

APPLE'NİN BAŞI VİRÜSLE DERTTE

APPLE'NİN BAŞI VİRÜSLE DERTTE
Apple firması yıllardır ürettiği bilgisayarların virüslere karşı olan direnciyle övünmüştür, fakat bir hacker araştırma ekibi Mac'ler için yeni bir gömülü zararlı yazılım oluşturdu.
İki beyaz şapkalı hacker, PC'leri etkileyen çeşitli güvenlik açıklarının Apple'ın ünlü güvenliğini de tehdit eden bir yazılım geliştirdi. Bu hackerlar mac'ten Mac'e otomatik olarak yayılabilen yazılım saldırısına izin veren Thunderstrike 2 isimli solucan ile gözdağı verdi. Solucanın yayılması için Mac'in internete bağlı olması gerekiyor. virüs bilgisayarınıza bulaşınca atmak için Mac'inizi açıp chip yazılımını tekrar manuel olarak güncellemeniz gerekiyor.

Mac virüsü ?Thunderstrike 2″ nasıl çalışıyor?

Thunderstrike 2 gizli kalabiliyor, çünkü Mac'in işletim sistemine veya dosya sistemine dokunmuyor. Hatta virüs tarayıcılar bile virüsü tespit edemiyor, böylece Mac'inize virüs bulaşıp bulaşmadığını birşeyler kötü gidene kadar anlayamıyorsunuz.

Thunderstrike 2 solucanı yayılmak için, saldırgan phishing e-posta gönderebilir, USB veya ethernet adaptörünüze virüs bulaşmış çevrebirimle gönderilebilir. Solucan bulaşmış cihaz bilgisayarınıza takılınca makine cihazdan option ROM'un içine yüklenir.

Güvenlik açığını keşfeden Xeno Kovah ve Trammell Hudson isimli iki beyaz yakalı hacker, Thunderstrike 2 geliştirdi ve 6 Ağustos'ta Las Vegas'taki Black Hat güvenlik konferansında bulgularını tartışacaklar.

Apple, solucanla ilgili henüz bir açıklama yapmadı; fakat şirket Thunderstrike'ın varlığını 6 ay önce kabul edip güvenlik açıklarına karşı güncelleme yayınladı. Ancak, tüm açıkların kapatılması için yapılması gereken daha çok çalışma var.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.