DÜNYA Haber Girişi : 14 Ekim 2014 21:04

Apple bizi bitirdi

Apple bizi bitirdi
Apple bizi bitirdi Finlandiya Başbakanı ülkesindeki kötü gidişatın sorumlusunu Apple firması olarak gösterdi.

Ekonomide eski günlerini arayan Finlandiya'da, kötü gidişatın sorumlusu olarak Apple gösterildi. Apple'ı günah keçisi yapan Başbakan Alexander Stubb, "iPhone Nokia'yı, iPad kağıt sanayini öldürdü" dedi.

ABD'li teknoloji devi sessiz sedasız bir ülkenin ekonomisini çökertti. Avrupa'nın en güçlü ekonomilerinden biri olan İskandinavya ülkesi Finlandiya, Apple'ın piyasaya sunduğu akıllı ürünler iPhone ve iPad nedeniyle tehlike sinyalleri vermeye başladı.

Finlandiya Başbakanı, Apple'ın ülkesinin en büyük iki sanayi kalemi kağıt ve cep telefonu üretimine darbe vurmakla suçlanabileceğini açıkladı.

Stubb, bu sektörlerdeki kötü gidişin Kuzey ülkesinde ekonomik durgunluk yarattığını ve bunun da kredi notunda indirime kadar etki ettiğini belirtti.

ŞAMPİYONLAR ÇÖKTÜ

"Çöken iki şampiyonumuz var" diyen Stubb, bu sözlerle rakipleri karşısında istediğini alamayan Nokia ile Finlandiya ekonomisinin bel kemiği kağıt üreticilerini işaret etti.

NOKIA, MICROSOFT'A GİTTİ

Kötü günler yaşayan Nokia Nisan 2014'te Microsoft tarafından 7.5 milyar dolara satın alındı. Nokia, 1990'lı ve 2000'li yıllarda cep telefonu üretiminde bir numaraydı ve Finlandiya ekonomisine büyük katkı sağlıyordu.

Finlandiya aynı zamanda Avrupa'nın en büyük kağıt üreticileri UPM-Kymmene ve Stora Enso şirketlerine ev sahipliği yapıyor. Akıllı tabletlerin çıkması da kağıt üretiminin düşmesine neden oldu.

FİNLANDİYA'NIN NOTU İNDİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'tan Fransa ve Finlandiya'ya soğuk duş. S&P, Fransa'nın kredi notu görünümünü devlet bütçesindeki bozulma ve ekonomik reformlara gidilmesinde zorluklarla karşılaşılmasını gerekçe gösterek 'durağan'dan 'negatif'e indirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.