ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 20 Ocak 2021 08:29

Almanyada Yasaklar 16 Şubata kadar uzatıldı

Almanyada Yasaklar 16 Şubata kadar uzatıldı
Almanya Başbakanı Angela Merkel, 16 eyalet başbakanı ile yaptığı corona zirvesinin ardından Covid-19 ile mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamaların 14 Şubat'a kadar uzatıldığını duyurdu.
Almanya'da mevcut pandemi kısıtlamaları 14 Şubat'a kadar uzatıldı. Otobüs, tramvay ve trenlerde tıbbi maske takma zorunluluğu getirildi.

Almanya’da Başbakan Angela Merkel'in eyalet başbakanlarıyla yaptığı toplantıda mevcut pandemi tedbirlerinin 14 Şubat'a kadar uzatılmasına karar verildi.

Toplantıda okul ve kreşlerin 14 Şubat tarihine kadar tamamen kapalı kalması ya da fiziki devam zorunluluğunun kaldırılması konusunda mutabakat sağlandı. Eğitim politikalarının eyaletlerin tasarrufunda olduğu Almanya'da bazı eyaletlerde Şubat başından itibaren kademeli olarak okulların açılabileceğinin sinyali verildi. Merkel basın toplantısında koronavirüsün mutasyon geçirmiş yeni türlerinin çocuk ve gençler arasında daha hızlı yayıldığını söyledi.

Otobüs, tren ve tramvaylarda maske takma zorunluluğu da sertleştirildi. Önceden ağız ve burnu bez maske ile kapatmak yeterli olurken, artık ya cerrahi maske ya da KN95/N95 ve FFP2 tipi tıbbi maskeler takmak zorunlu hale geldi


16 eyalet başbakanı ile yaptığı corona virüsü zirvesinin ardından açıklama yapan Almanya Başbakanı Merkel, kısıtlamaların 14 Şubat’a kadar uzatıldığını duyurdu.

Corona virüsü salgını nedeniyle Almanya’da son 24 saat içinde 669 vaka tespit edildi. Toplam 2 milyon 59 bin 983 vakanın bulunduğu ülkede ölü sayısı da 91 artarak 48 bin 196 oldu.

Evden çalışma çağrısı

İşverenlere çalışanlara mümkün olduğunca evden çalışma imkanı sunma mecburiyeti getirildi. Çalışanlardan da varsa bu imkanı kullanmaları istendi. Açıklamaya göre Federal Çalışma Bakanlığı konuyla ilgili 15 Mart tarihine kadar geçerli olmak üzere bir talimatname üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.



M.Seren

Avrupa Haber 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.