ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 07 Şubat 2021 19:36

Almanyada Kar Alarmı Evden çıkmayın Uyarısı

Almanyada Kar Alarmı Evden çıkmayın Uyarısı
Ülkenin kuzeyinde kar alarmı verildi. Yarım metreye kadar kar bekleniyor. İnsanlara "Evden çıkmayın. Mümkünse trafiğe de çıkmayın“ çağrısı yapıldı.

Almanya'nın kuzeyinde kar kaosu başladı. Bazıları tarafından “Yüz yılın kar yağışı“ diye nitelenen gecikmiş kış, kuzey Almanya'ya ile Berlin ve Doğu Almanya'yı yoğun şekilde etkiliyor.

Kuzeyde yoğun kar başlarken, orta Almanya'da buz (yağmurun havada donması ve yere ince buz şeklinde düşmesi) yağıyor, Güney Almanya'da ise, bahar havası var.

Ülkenin kuzeyinde yer yer yarım metreye kadar kar bekleniyor. Bölgede yaşayanlara mümkün olduğu kadar trafiğe çıkmama, hatta evden de çıkmama çağrıları yapıldı.

Alman Demiryolları, Hamburg, Kiel, Lübeck ve Westerland hatlarındaki seferlerini durduruyor. Aynı şekilde Bremen, Münster ve buna yakın bölgelerde de seferler yapılmayacak.

HEM KAR, HEM DE BUZLANMA

Yoğun kar yağışının önümüzdeki hafta da devam etmesi bekleniyor. Orta Almanya'ya doğru inecek olan soğuk hava nedeniyle bu kesimlerde buzlanma bekleniyor.

Yollardaki buzlanma ve yoğun kar yağışına karşı tüm birimlerde alarm verildi. Yolların açık tutulması için çalışmalar başladı. Paderborn, Lippe, Bielefeld kesiminin de kardan ve buzlanma olaylarından yoğun şekilde etkileneceği belirtiliyor.

">Corona virüsü ile mücadele etmeye çalışan Avrupa soğuk havalara teslim oldu… Kar yağışı ve buzlanma bölgede yaşamı durma noktasına getirirken Almanya'nın güneyi ile İsviçre, İspanya ve Fransa'da ise sarı kar yağdı.

İspanya'nın kuzey doğusu ile Fransa'nın Lyon kenti ve Côte d'Azur'a ulaşan “Afrika'nın ince sarı çöl kumu” bulutları, kara karıştı. Bunun üzerine İspanya, Fransa, İsviçre Alpleri ve Almanya'nın Baden Württemberg Eyaleti'nde “sarı kar” yağdı.

Avrupa’da görülen doğa olayı vatandaşları korkuttu.

Sahra çölünden gelen kumlarla karışan karları gören yüzlerce kişinin, özellikle Almanya'da meteorolojiyi aradığı ve, “Dünyanın sonu mu geldi, neler oluyor” diye sorduğu belirtiliyor. Meteorologlar, zaman zaman bu durumla karşılaşıldığını ve çok ender olarak bu kumların hava durumuna bağlı olarak Almanya'ya ulaştığını açıkladı.

İSPANYA'DA SARI-KIRMIZI ÖRTÜ

Fransa'nın Lyon kentinin loş bir karanlığa büründüğü, yağan karın, İsviçre Alplerindeki gibi sarıya boyandığı görüldü. Sahra kumu, İspanya'yı da çok etkiledi ve sabahın erken saatlerinden itibaren birçok kentte, her yer sarı-kırmızı kumla kaplandı. Alicante, Mayorka, Valencia, Balear Adaları, Katalonya ve Aragon kum fırtınasından etkilendi.

Muharrem Seren 

Avrupa Haber 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.